Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Κηδεύτηκε ο Μιχάλης Μαστρανδρέας

Κηδεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης στο κοιμητήριο της Καλλιθέας, ο πατριάρχης του Ελληνικού βόλεϊ Μιχάλης Μαστρανδρέας. Κοντά του για το τελευταίο αντίο, βρέθηκαν συγγενείς, φίλοι, αλλά και άνθρωποι συνολικά του αθλητισμού και όχι μόνο του βόλεϊ, που υπηρέτησε πιστά για πολλά χρόνια.

Παρουσία εκατοντάδων φίλων του βόλεϊ και όχι μόνο, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο Μιχάλης Μαστρανδρέας, ο άνθρωπος που υπηρέτησε πιστά τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το βόλεϊ, ένα άθλημα που για τους περισσότερους και ειδικά τους πιο παλιούς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το όνομα Μαστρανδρέας. Και πως να μην είναι, όταν το ένα και μοναδικό μετάλλιο που έχει κατακτήσει η Εθνική ομάδα σε μεγάλη διοργάνωση, ήταν επί προεδρία του το 1987; Το παρών στο στερνό αντίο του επί 18 χρόνια προέδρου της ΕΟΠΕ και εν συνεχεία επίτιμου προέδρου, έδωσαν μεταξύ άλλων οι Σπύρος Καπράλος (Πρόεδρος ΕΟΕ), Στέλιος Προσαλίκας (Πρόεδρος ΕΟΠΕ), Λάμπης Νικολάου (πρώην πρόεδρος ΕΟΕ), Ισίδωρος Κούβελος (πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και αρχηγός της αποστολής στο Πεκίνο), Θανάσης Μπελιγράτης (πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ), παράγοντες ομάδων, αλλά και άνθρωποι του βόλεϊ, όπως μέλη της ομάδας που στην Γάνδη έκανε περήφανη ολόκληρη των χώρα, πολλοί αθλητές, εν ενεργεία και παλαίμαχοι και φυσικά πλήθος κόσμου, ακόμα και από την Κάσο το νησί από το οποίο καταγόταν ο εκλιπών.

Δεκάδες τα στεφάνια

Παρότι η οικογένεια του εκλιπόντος είχε εκφράσει την επιθυμία της να μην κατατεθούν στεφάνια και τα χρήματα να δοθούν σε κοινωφελή ιδρύματα, δεκάδες ήταν αυτά που κατατέθηκαν στην μνήμη του μεγάλου αυτού ανθρώπου. Ένα από αυτά ήταν του Υφυπουργού Πολιτισμού και υπεύθυνου για θέματα αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

Στο πένθος το βόλεϊ

Επικήδειους λόγους για τον χαμό του Μιχάλη Μαστρανδρεά εκφώνησαν οι πρώην και νυν πρόεδροι της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης και Στέλιος Προσαλίκας αντίστοιχα, οι οποίοι εξήραν το έργο του θανόντος, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια, όχι μόνο για τον παράγοντα Μαστρανδρέα, αλλά και τον άνθρωπο. Έναν άνθρωπο ξεχωριστό, όπως τόνισαν και οι δύο. Επικήδειο εκφώνησε και ο Έπαρχος της Κάσου-Καρπάθου Μιχάλης Ερωτόκριτος, του νησιού που καταγόταν και που όλο το διάστημα της ζωής του, προσπαθούσε να βοηθήσει, κάτι που είχε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό.Στος ήθος του Μιχάλη Μαστρανδρέα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων Γιάννης Ζαχαριάδης. Ο εκλιπών ήταν επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΠΕ, ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της ομοσπονδίας (1975-1993), άλλα και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (CEV).

gazzetta.gr