Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση Επαρχίας Καρπάθου - Κάσου

Σήμερα, 26/3/2009 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Επαρχείο Καρπάθου – Κάσου με πρωτοβουλία του Επάρχου Καρπάθου – Κάσου και τη συμμετοχή επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της Επαρχίας. Η συνεδρίαση αυτή, στην οποία παραβρεθήκαν εκπρόσωποι του Α΄ και Β΄ βαθμού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καρπάθου, είχε ως μοναδικό σκοπό την αλληλοενημέρωση και επανεκτίμηση της κατάστασης μετά τη δρομολόγηση του πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» από τις 27/3 και μέχρι να τελεσιδικήσει ο μειοδοτικός διαγωνισμός των ακτοπλοϊκών γραμμών της Επαρχίας που αποτελεί σίγουρα θετική εξέλιξη στο οξυμμένο πρόβλημα.

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
  1. Να ασκηθεί πίεση στην εταιρία Αγούδημος (G.A Ferries) απευθείας και μέσω του Υπουργείου για την άμεση αντικατάσταση του πλοίου «ΜΙΛΕΝΑ» με το πλοίο «ΡΟΔΑΝΘΗ» ή «ΑΝΘΗ-ΜΑΡΙΝΑ» μέχρι το τέλος της λήξης της απευθείας ανάθεσης στις 30/4.
  2. Να γίνει αποδεκτό το αίτημα για σημαντική αύξηση της επιδότησης των δρομολογίων που εξυπηρετούν την Επαρχία μας λόγω της ιδιαιτερότητας της γεωγραφικής της θέσης ούτως ώστε αυτά να γίνουν ελκυστικότερα σε εταιρίες που διαθέτουν σύγχρονα πλοία και ανήκουν σε διαφορετικές (υψηλότερες) κατηγορίες από αυτές που δηλώνουν συμμετοχή στους διαγωνισμούς. Η παρούσα απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη κατά το σχεδιασμό της νέας δρομολογιακής περιόδου των άγονων γραμμών .

Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα για άμεση αντικατάσταση του «ΜΙΛΕΝΑ» οι φορείς που συμμετείχαν θα οργανωθούν και θα σχεδιάσουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες κινήσεις θα γίνουν και από τα Επαρχεία Μήλου, Θήρας καθώς επίσης και το Δήμο Χάλκης, εκτός βέβαια των Ο.Τ.Α της Επαρχίας μας (Κάρπαθος, Κάσος, Όλυμπος).

Ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου
Μιχάλης Ερωτόκριτος