Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Ακτοπλοοίας...συνέχεια

Η συνεχιζόμενη τακτική της εταιρείας GA Ferries να μην εκτελεί τα δρομολόγιά της, με αποτέλεσμα τα νησιά της Δωδεκανήσου να μην καλύπτονται ακτοπλοϊκά, σε συνδυασμό και με την επίσκεψη του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας στην Κάρπαθο, ξαναφέρνει στην επιφάνεια το ακτοπλοϊκό πρόβλημα, ενόψει μάλιστα και της νέας τουριστικής περιόδου.
Ανεπιθύμητα χαρακτήρισε τα πλοία του εφοπλιστή Αγούδημου ο δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Ιωαννίδης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα, με αφορμή το διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη δρομολόγηση πλοίων.
«Τα πλοία του Αγούδημου μας είναι ανεπιθύμητα κ. Υπουργέ. Η εμπειρία των πέντε (5) μηνών που έχουμε από την εταιρεία του κυρίου Αγούδημου, την καθιστά αναξιόπιστη και ανεπιθύμητα τα πλοία του. Και το τονίζω αυτό για να αποτελέσει κριτήριο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στην εξέλιξη του διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη. Τα πλοία του Αγούδημου δεν θέλουμε να ξαναέρθουν στην Κάρπαθο. Επιθυμούμε να κερδίσει τον διαγωνισμό η εταιρεία της ΑΝΕΚ που δήλωσε επίσης συμμετοχή με δύο πλοία.»g

«Να μην δεχτούμε πλέον στα λιμάνια της επαρχίας μας, τα πλοία της συγκεκριμένης εταιρείας που εκτελούν αυτή τη στιγμή το συγκοινωνιακό έργο με απευθείας ανάθεση από το υπουργείο, μέχρι να τελεσιδικήσουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το επαρχιακό συμβούλιο Καρπάθου – Κάσου.

Την αντίθεσή της στα δρομολόγηση πλοίων της εταιρείας του κ. Αγούδημου εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Καρπάθου, κατηγορώντας τον υπουργό πως απειλεί ή εκβιάζει τους Καρπάθιους, λέγοντάς τους καλύτερα αργά καράβια, παρά καθόλου.