Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Νέο τοπίο στην ακτοπλοική σύνδεση της Κάσου

Ξεκίνησε χθες η υποβολή προσφορών για το διαγωνισμό της 11ης Μαρτίου που αφορά στην «κάλυψη» των άγονων γραμμών στα Δωδεκάνησα,μεταξύ των γραμμών είναι και οι δύο που αφορούν την Κάσο και τη Κάρπαθο.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, χθες κατατέθηκαν και ανοίχθηκαν οι φάκελοι των προαναφερόμενων ακτοπλοϊκών εταιρειών από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στη Μυτιλήνη, προκειμένου να αξιολογηθούν ώστε μέχρι το τέλος του μήνα να ανακοινωθεί τελικά ποια ή ποιες εταιρείες θα πάρουν τη «σκυτάλη» για να «καλύψουν» τα δρομολόγια των νησιών της Δωδεκανήσου.
Οι ίδιες έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη γραμμη
Θήρα-Κάσος-Πηγάδια Καρπάθου-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδος: ΑΝΕΚ με «Ιεράπετρα» και «Πρέβελης» κατηγορία 5 για δύο χρόνια και η GA Ferries με το «Ροδάνθη» κατηγορία 5 για ένα χρόνο.

Για την γραμμή
Ηράκλειο-Σητεία-Κάσος-Πηγάδια Καρπάθου-Ρόδος: ΑΝΕΚ «Πρέβελης» και «Ιεράπετρα» κατηγορία 5 για δύο χρόνια και GA Ferries «Μαρίνα» κατηγορία 5 για ένα χρόνο.
Μια εξέλιξη άκρως σημαντική καθώς, αφήνει στο «περιθώριο» την εταιρεία του εφοπλιστή Αγούδημου, ο οποίος μέχρι πρότινος(δεν) εξυπηρετούσε τα νησιά μας.
Πάντως, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της 11ης Μαρτίου σίγουρα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα καθορίσουν την εξέλιξη της πορείας της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας των νησιών του Νομού Δωδεκανήσου στο μέλλον.