Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Εβδομάδα δωρεάν εμβολιασμού στην Κάσο και άλλα 12 ακριτικά νησιά

Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. και ο Δήμος Πάτμου διοργανώνουν Εβδομάδα εμβολιασμού κατά του ιού της κοινής (εποχιακής ) γρίπης, στο πλαίσιο των προγραμμάτων του ΔΔΥ για την πρόληψη και την προαγωγής της υγείας.

Το πρόγραμμα αφορά στον εμβολιασμό τουλάχιστον των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, σύμφωνα με τα κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας:
1) Ασθενείς, και ειδικότερα: α) οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος, β) οι πάσχοντες από μεταβολικά νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου του σακχαρώδη διαβήτη, της νεφρικής ανεπάρκειας και των αιμοσφαιρινοπαθειών, γ) οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων των καρκινοπαθών, των θετικών σε HIV/ AIDS, κ.λπ.
2) Ορισμένοι επαγγελματίες και ειδικότερα ιατροί, νοσηλευτές και όλοι οι επαγγελματίες υγείας, καθώς και κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι και συναφή επαγγέλματα.
3) Οι Συγγενείς των ατόμων των προαναφερθεισών κατηγοριών.
4) Ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών.Το πρόγραμμα εμβολιασμών θα πραγματοποιηθεί στα εξής ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων: Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Κάμειρος-Ρόδου Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Λειψοί, Νίσυρος, Πάτμος-Αρκοί, Τήλος και Χάλκη, με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Solvay Pharma M. ΕΠΕ.
Τα εμβόλια εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, θα παραδοθούν δωρεάν από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας για τους κατοίκους των Δήμων αυτών. Το όλο πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα της ΔΥΠΕ (Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια) Πειραιώς και Αιγαίου.