Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

«Θέλουμε μια κυβέρνηση που να ακούει και να δίνει λύσεις»

Την ελπίδα και την ευχή ότι οι εθνικοί στόχοι που έθεσε ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ θα βρουν την εφαρμογή τους στις εθνικά ευαίσθητες ακριτικές περιοχές, όπως τα Δωδεκάνησα, εκφράζει ο νομάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης με επιστολή του προς τον νέο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
«Θέλουμε μια κυβέρνηση που να ακούει και θα δίνει λύσεις» αναφέρει ο νομάρχης, θυμίζοντας τις δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου από την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγαθονήσι. Αναλυτικά, η συγχαρητήρια επιστολή του κ. Μαχαιρίδη έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, η περιφανής νίκη της 4ης Οκτωβρίου και η ορκωμοσία σας ως νέου πρωθυπουργού της χώρας, γέννησε νέες ελπίδες και μεγάλες προσδοκίες σε όλους της Έλληνες.
Οι Εθνικοί Στόχοι που θέσατε εξ αρχής ενέπνευσαν τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπατριωτών μας.
Ενέπνευσαν και εμάς, που πιστεύουμε ότι αυτοί οι Στόχοι θα βρουν εύφορο έδαφος να υλοποιηθούν και να μετουσιωθούν σε συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο και δράσεις για τις εθνικά ευαίσθητες ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, όπως είναι τα Δωδεκάνησα.
Επενδύουμε, κύριε πρόεδρε, στην ευαισθησία και την αγάπη σας για τα νησιά μας. Μια αγάπη, που ο Δωδεκανησιακός λαός την ανταπόδωσε με σχεδόν καθολική αποδοχή προς το πρόσωπό σας και την πρόταση που καταθέσατε.
Πρόσφατα, στο ακριτικό Αγαθονήσι, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και διαπίστωσα το ειλικρινές σας ενδιαφέρον για το μέλλον και τις προοπτικές των νησιών μας.
Ήταν τότε που σας ζήτησα, ως πρώτη προτεραιότητα, να καταργήσετε το κράτος όπως το ξέρουμε και όπως το έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα.
Σας ζήτησα να εμπιστευτείτε την περιφέρεια, να την ενισχύσετε με ρόλους, λόγο, αρμοδιότητες και πόρους.
Η προσωπική σας δέσμευση για περισσότερη Δημοκρατία, Διαφάνεια, Δικαιοσύνη, αποκέντρωση, ίσες ευκαιρίες για ανάπτυξη και θωράκιση των νησιών μας, αποτελούν για όλους εμάς καλούς οιωνούς για μια άλλου τύπου διακυβέρνηση, που θα «ακούει» και θα δίνει λύσεις.
Δεν θελήσατε, δεν μας ζητήσατε λευκή επιταγή, δεν σας δώσαμε λευκή επιταγή. Μας είπατε πως δεν ζητάτε ανοχή, αλλά συμμετοχή. Ξέρετε ότι θα είμαστε στο πλευρό σας και θα μας βρείτε συμπαραστάτες στο έργο σας.
Δεχθείτε παρακαλώ τις ειλικρινείς προσωπικές μου ευχές, αλλά και τις ευχές όλων των Δωδεκανησίων για επιτυχία στην ιστορικά κρίσιμη αποστολή που αναλάβατε.

Με βαθιά εκτίμηση
ο νομάρχης Δωδεκανήσου
Γιάννης Μαχαιρίδης»

ΕΠΙΣΗΣ, ο κ. Μαχαιρίδης απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τους πέντε βουλευτές Δωδεκανήσου, τονίζοντας, παράλληλα με τις ευχές του, ότι ξέρουν καλά τα προβλήματα του τόπου και πως θα τιμήσουν την εντολή των συμπατριωτών μας.
«Δεχθείτε παρακαλώ τα συγχαρητήριά μου για την εκλογή σας, όπως και την ευχή για δύναμη και κουράγιο στο έργο που σας ανέθεσαν οι Δωδεκανήσιοι.
Άκουσα με προσοχή τις προτεραιότητες που θέσατε κατά την προεκλογική περίοδο, προτεραιότητες που βάζει και η Νομαρχία, όλοι οι φορείς, αλλά και το σύνολο των Δωδεκανησίων.
Είστε γνώστες των προβλημάτων του νομού μας, και είμαι βέβαιος πως θα αποτελέσετε την ενιαία και ισχυρή φωνή των συμπατριωτών μας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Εσείς αναλαμβάνετε τη βαριά ευθύνη να γίνετε η εμπροσθοφυλακή στις πολλές και δίκαιες διεκδικήσεις μας.
Σας θέλουμε συμπαραστάτες, όπως κι εσείς μπορείτε να υπολογίζετε στη δική μας αρωγή σε κάθε σας πρωτοβουλία, εντός και εκτός Κοινοβουλίου.
Γνωρίζοντας τον καθένα από εσάς, την διαδρομή και το πάθος που σας διακρίνει, είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα τιμήσετε την εντολή των συμπατριωτών μας.

Ο νομάρχης Δωδεκανήσου
Γιάννης Μαχαιρίδης»