Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Εμβολιασμός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εμβολιασμός κατά του ιού της κοινής (εποχιακής) γρίπης που οργάνωσε το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. σε 12 ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων σε συνεργασία με την εταιρία SOLVAY PHARMA ΜΕΠΕ.

Στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας συμμετέχουν και τα Δημοτικά Ιατρεία της Αγίας Παρασκευής μαζί με άλλους 140 δήμους από όλη τη χώρα, ενώ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου έχει εκλεγεί και συμμετέχει ως μέλος και ο πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων Μιχάλης Γαβράς.
Συνολικά χορηγήθηκαν 10.500 εμβόλια Influvac sub-unit. Τα εμβόλια κατανεμήθηκαν βάσει του αριθμού των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με τα κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ως εξής:


Αγαθονήσι (60), Αστυπάλαια (400), Κάλυμνος (4000), Κάμειρος-Ρόδου (1000), Κάρπαθος (3000), Κάσος (1000), Καστελόριζο (30), Λειψοί (200), Νίσυρος (100), Πάτμος (400) – Αρκοί (30), Τήλος (250) και Χάλκη (30).


Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Solvay Pharma Μ. ΕΠΕ, υπό την αιγίδα της ΔΥΠΕ Πειραιά και Αιγαίου και την έγκριση του Ε.Ο.Φ., την περίοδο από 6 έως 16 Οκτωβρίου 2009. Τα εμβόλια προσφέρθηκαν δωρεάν για τους κατοίκους των Δήμων αυτών.

Ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είναι σημαντική η ενέργεια αυτή σε συνθήκες πανδημίας Νέας Γρίπης, όπου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δώσει οδηγίες για αύξηση του εμβολιασμού της εποχιακής γρίπης. Αποκτά δε μεγαλύτερη σημασία, διότι γίνεται σε ακριτικά νησιά, για τα οποία παρατηρούνται προβλήματα στον επαρκή εφοδιασμό. Θα θέλαμε τέλος να ευχαριστήσουμε όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που εργάστηκαν στα νησιά αυτά, για την εθελοντική τους προσφορά στους δημότες τους».