Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

«Kαπέλο» στις τιμές των εισιτηρίων της «Ολυμπιακής»

Για «καπέλο» στις τιμές των εισιτηρίων της «Ολυμπιακής» κάνει λόγο ο έπαρχος Καρπάθου-Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος, όσον αφορά στις πτήσεις των άγονων γραμμών. Σύμφωνα με τον κ. Ερωτόκριτο, οι κάτοικοι της επαρχίας Καρπάθου διαμαρτύρονται έντονα, καθώς τα εισιτήρια «επιβαρύνθηκαν» με φόρο 24 ευρώ, ποσό που θεωρείται δυσβάστακτο για τους ακρίτες και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Με επιστολή του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο κ. Ερωτόκριτος ζητά την άμεση κατάργηση του άδικου αυτού φόρου, ώστε να μην αισθάνονται οι κάτοικοι της επαρχίας Καρπάθου ξένοι στην ίδια τους τη χώρα.
Η επιστολή του κ. Ερωτόκριτου έχει ως εξής:
«Με μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε από αγανακτισμένους πολίτες της Επαρχίας μας, όχι μόνο την ακύρωση πολλών δρομολογίων προς τα νησιά μας, αλλά και την επιβάρυνση των εισιτηρίων για τα δρομολόγια Κάρπαθος-Ρόδος και Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος-Σητεία με επιστροφή και Κάρπαθος – Αθήνα με επιστροφή επίσης. Η επιβάρυνση του εισιτηρίου πλήρους διαδρομής με το ποσό των 24 ευρώ που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε, θεωρείται δυσβάστακτο και άδικο για τους κατοίκους της ακριτικής μας Επαρχίας και μάλιστα σε εποχή με την οικονομική κρίση που αναμφίβολα μας πλήττει.
Είναι αδιανόητο μια ιδιωτική εταιρία να δεσμεύεται να εκτελεί τα ανωτέρω δρομολόγια άγονης γραμμής χωρίς επιδότηση και να έρχεται το επίσημο κράτος να προσθέτει ένα τόσο σοβαρό ποσό στο εισιτήριο με ό,τι αρνητικά επακόλουθα έχει αυτό. Να επισημάνουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μετακινήσεων των κατοίκων μας γίνονται για λόγους πρώτης ανάγκης (θέματα υγείας, υπηρεσίες κ.ά.)».