Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΘΕΜΑ: «Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α. και δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α.»

.



Μετά από αίτημα του Δημάρχου Κασίων Δημήτρη Ερωτόκριτου προκλήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Ρόδο με αποκλειστικό θέμα την αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α. της Δωδεκανήσου και την δημιουργία νέων Χ.Υ.Τ.Α.



Στην σύσκεψη που προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κασίων, ο Αντιδήμαρχος Καρπάθου Γιώργος Γεργατσούλης, ο Αντιδήμαρχος Χάλκης Β. Χειμωνέττος, ο Ε.Π. σύμβουλος Ρόδου για την καθαριότητα Δημήτρης Καρατζιάς , ο Ε.Π.Σ της Π.Ε. Καρπάθου- Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, ο αρμόδιος Π.Σ. Αντώνης Χατζηιωάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και του Δήμου Ροδίων.

Κατά τη σύσκεψη ο Δήμαρχος Κασίων έθεσε το αίτημα για στήριξη από την Περιφέρεια της σύνταξης των σχετικών μελετών αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α. και δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. στην Κάσο και όχι από την τεχνική εταιρία «ΕΓΝΑΤΙΑ» που προτάθηκε.

Αποφασίστηκε ακόμα η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει την μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών που είναι αποθηκευμένα στην Κάσο με φορτηγό πλοίο στη Ρόδο. Προτάθηκε επίσης να ενταχθεί η Κάσος σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων.

Τέλος συζητήθηκε το δύσκολο εγχείρημα να λειτουργήσει η Κάσος ως Σ.Μ.Α. ( Σταθμός Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων) προς την γειτονική Κάρπαθο, εξαιτίας της θαλάσσιας μεταφοράς, αλλά και της περιορισμένης χωρητικότητας του Χ.Υ.Τ.Α. Καρπάθου.