Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Απάντηση της Ολυμπιακής για τις τιμές στις άγονες γραμμές

Με αφορμή την επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου Καρπάθου-Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτου, την οποία δημοσίευσαμε http://kassosnews.blogspot.com/2012/03/80.html , στις 16-3-2012, η Olympic Air σε απάντησή της υποστηρίζει ότι υπάρχουν ανακρίβειες ως προς τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.


Η απάντηση της Olympic Air:

Σε απάντηση του δημοσιεύματος με τίτλο “80 ευρώ το εισιτήριο Κάρπαθος-Κάσος-Κάρπαθος!”, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας στις 16 Μαρτίου 2012, σας πληροφορούμε τα εξής:

Όλες οι τιμές εισιτηρίων που αναφέρονται στο δημοσίευμα ως απλής μετάβασης (one way), είναι λανθασμένες καθώς αφορούν ταξίδι με επιστροφή. Συνεπώς στην τιμή που αναφέρετε περιλαμβάνεται και το εισιτήριο της επιστροφής, κάτι το οποίο σαφώς και παραλείπετε.
Οι τιμές στα εισιτήρια των άγονων γραμμών, και συνεπώς της γραμμής Κάρπαθος- Κάσος- Κάρπαθος, καθορίζονται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Μεταφορών και όχι από την αεροπορική εταιρία που αναλαμβάνει την εκτέλεσή τους. Η Olympic Air δεν είναι υπεύθυνη για το ύψος των τιμών των εισιτηρίων αυτών, μια και δεν διαμορφώνει εμπορική και τιμολογιακή πολιτική, αλλά απλά εφαρμόζει αυτές τις αυστηρά προκαθορισμένες από το Ελληνικό Δημόσιο, τιμές.
Οι τιμές αυτές ισχύουν για 4 έτη και παραμένουν οι ίδιες καθ’ όλη αυτή τη χρονική περίοδο.
Δεν γίνονται αυξήσεις εντός της τετραετούς αυτής περιόδου και η Olympic Air όπως και κάθε αερομεταφορέας που επιχειρεί σε άγονες γραμμές, δεσμεύεται ανεξάρτητα από τις αναπροσαρμογές και τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων να ακολουθεί το ίδιο ακριβώς επίπεδο τιμών που είχε αρχικά προσδιορισθεί και συμπεριληφθεί στην ανάλογη Σύμβαση εκτέλεσης έργου, μεταξύ της αεροπορικής εταιρίας και του Ελληνικού Δημοσίου.
Η επόμενη τετραετία ανάθεσης εκτέλεσης άγονων γραμμών ξεκινά τον Απρίλιο 2012 και λήγει τον Μάρτιο του 2016.
Για τον λόγο αυτό προσβλέπουμε στην άμεση αποκατάσταση της πραγματικότητας από την πλευρά σας. Η Olympic Air παραμένει πιστή στην πολιτική της για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ακριτικών μας νησιών, προσφέροντας για το σκοπό αυτό το πλέον έμπειρο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, στον αέρα και στο έδαφος, καθώς και τα πιο κατάλληλα αεροσκάφη για την συγκεκριμένη αποστολή. Η συνεχής επιβράβευση από την πλευρά των επιβατών μας είναι η καλύτερη απόδειξη για την επιτυχημένη πορεία της Olympic Air όλα αυτά τα χρόνια και στις «άγονες γραμμές».