Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Σύσκεψη για θέματα υγείας στην Κάρπαθο με την παρουσία του βουλευτή Δημήτριου Κρεμαστινού

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Καρπάθου διεξήχθη άτυπη συνεδρίαση με θέματα υγείας.

Στην συνάντηση αυτή που προκλήθηκε από την επίσκεψη στην Κάρπαθο του βουλευτή Δωδεκανήσου του Π.Α.Σ.Ο.Κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, Πρόεδρο της επιτροπής κοινωνικών θεμάτων της βουλής , παραβρέθηκαν ακόμα και τοποθετήθηκαν ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου –Κάσου, ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιών και νήσων Λάμπη Πλάτση, εκπρόσωπος φορέων της Καρπάθου που εκπροσωπήθηκαν από τον Χάρη Σπανομανώλη και φυσικά οι φιλοξενούντες Δήμαρχος, Πρόεδρος Δ.Σ. Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Καρπάθου.

Παρόντες τέλος, ήταν και τα μέλη της Δ.Ε καθώς και γιατροί του Κ. Υγείας.

Στη συζήτηση που σημειωτέων σε αρκετά σημεία επικράτησε ένταση πήραν λόγο και τοποθετήθηκαν αρκετοί πολίτες που εξέφρασαν την άποψη τους σχετικά με την υποστελέχωση του από ιατρικό προσωπικό καθώς και την καθυστέρηση των εργασιών ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου.

Την επομένη, μετά την δοξολογία και την παρέλαση με αφορμή την επέτειο της ενσωμάτωσης της 7ης Μαρτίου, έγινε σύσκεψη στο Επαρχείο με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων και αποφασίστηκε σε συνεργασία με των Δ.Ε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Επαρχία Καρπάθου-Κάσου.

Συγκεκριμένα δεσμεύσεις ανέλαβαν εκτός από τον βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινό με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικών θεμάτων της βουλής, ο Λάμπης Πλάτσης ως υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και νήσων και Μιχάλης Ερωτόκριτος ως εκπρόσωπος της Π.Ν.Αιγαίου και παράλληλα μέλος του νέου Δ.Σ. των διασυνδεομένων Νοσοκομείων της Δωδεκανήσου