Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

Σε απάντηση της επιστολής της Olympic Air ο 
Μιχάλης Ερωτόκριτος 
Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος
Της Περιφερειακής ενότητας Καρπάθου Κάσου,Της Περιφερειακής Αυτ/σης Νοτίου Αιγαίο

Κύριοι της Olympic Air Press Office,

ως συντάκτης του υπ’αριθμ.550/13-3-2012 έγγραφου διαμαρτυρίας μας και του αντίστοιχου δελτίο τύπου ,με αριθμό 573/15-03-2012, το οποίο αναρτήθηκε σε αρκετές ιστοσελίδες μεταξύ των οποίων και στο blog http://kassosnews.blogspot.com/2012/03/80.html έχω να σας αναφέρω τα παρακάτω:

1.Στον πίνακα του εγγράφου μας , κάτω από τον υπότιτλο Διαδρομή ρητά αναφέρονται όλες οι διαδρομές μετ’ επιστροφής και όχι απλή μετάφρασης όπως εσείς αναφέρεται στο απαντητικό σας έγγραφο. Αυτό έλειψε οι τιμές αυτές να αφορούν την απλή μετάβαση και μόνο.

2.Το έγγραφό μας απευθυνότανε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας , Γενική Δ/νση Αερομεταφορών και στη Δ/νση Αεροπορικής Εκμετάλλευσης(Δ1) διότι δεν συμφωνούμε με την αύξηση την οποία εγκρίνανε αρμοδίως ιδιαίτερα σε μια εποχή που η Ελλάδα μαστίζεται από ανεργία, μειώσεις μισθών και συντάξεων, και τεράστια αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων . Δεν μπορεί να χρειάζεται ο νησιώτης τον μισθό ενός μηνός να ταξιδέψει με την οικογένειά του για να τακτοποιήσει τα απαραίτητα. Δεν πάμε για διακοπές! Προφανώς η αυξήσεις οι οποίες δίνονται για τα δρομολόγια των αγόνων γραμμών είναι μετά από εισήγηση των εταιριών.

3. Από 1/4/2008 έως 31/3/2012 ,περίοδος που η εταιρεία σας εκτελεί τα εν λόγω δρομολόγια η τιμή του εισιτηρίου Κάρπαθος-Ρόδος-Κάρπαθος από 64 Ευρώ(μετά επιστροφής, για να είμαι ξεκάθαρος) αυξήθηκε στα 76 ευρώ, μια αύξηση 18,75%. Αυτό το αποδεικνύουν τα αποκόμματα των εισιτηρίων που έχω στην διάθεσή μου και σας διαβεβαιώνω ότι τις διαδρομές αυτές της έχω διανύσει εκατοντάδες φορές την εν λόγω περίοδο.. Δεν μπορείτε λοιπόν να επικαλείστε ότι δεν γίνονται αυξήσεις εντός τις τετραετίας.

4. Ως δείγμα της κερδοφορίας από την εκτέλεση των συγκεκριμένων επιδοτούμενων «άγονων γραμμών» , δεν έχουμε παρά να σημειώσουμε την έντονη εκδήλωση ενδιαφέροντος των αεροπορικών εταιριών να συμμετάσχουν τους εν λόγω διαγωνισμούς , εταιρείες που σίγουρα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Ως προς την τελευταία παράγραφο του έγγραφού σας στην οποία αναφέρετε « Η Olympic Air παραμένει πιστή στην πολιτική της για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ακριτικών μας νησιών, προσφέροντας για το σκοπό αυτό το πλέον έμπειρο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στον αέρα και στο έδαφος….» θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η παροχή αυτού του είδους υπηρεσίας, «ασφαλείς αεροπορικές συγκοινωνίες», δεν μπορεί να είναι πολιτική καμίας εταιρείας αλλά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων.

Τέλος, τα παραπάνω αυτονόητα που εσείς ως υπάλληλοι της εταιρείας αναφέρεται πρέπει για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης η επισήμανση αυτή πρέπει να είναι δίκαιη και αντικειμενική και όχι για λόγους εντυπωσιασμού άδικη και υποκειμενική όπως εσείς εν προκειμένου πράττετε.

Μιχάλης Ερωτόκριτος 

Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος
Της Περιφερειακής ενότητας Καρπάθου Κάσου,Της Περιφερειακής Αυτ/σης Νοτίου Αιγαίο