Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Aναμνήσεις Η τρίτη, εν σειρά, συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στην Κάσο (2005)

Βιντεοσκόπησε και θυμάται ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Ο Μάριος ΦραγκούληςΟ διεθνούς φήμης Έλληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κάσο, από το 2003 μέχρι και το 2009. Επτά, συνολικώς, συνεχόμενες συναυλίες του ήταν αρκετές για να αναβαθμίσουν τα πολιτιστικά καλοκαίρια του ακριτικού και ξεχασμένου νησιού και να το κάνουν ευρύτερα γνωστό και πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, οι οποίοι ταξίδευσαν στην Κάσο με την ευκαιρία των συναυλιών του διάσημου Έλληνα τενόρου. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο που ο Δήμος Κάσου αποφάσισε, στην τρίτη εν σειρά συναυλία του Μάριου - αυτή που σε λίγο θα απολαύσετε - να τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη του νησιού.
Τον διάσημο τενόρο συνόδευσαν, με τις υπέροχες φωνές τους η Εύη Σιαμαντά και ο Ανδρέας Σμυρνάκης, ενώ στο πιάνο ήταν και πάλι ο Θοδωρής Οικονόμου. Την παράσταση πάντως έκλεψε η πρωτότυπη εμφάνιση του Μάριου Φραγκούλη στη σκηνή. Δευτερόλεπτα πριν αρχίσει η συναυλία, εμφανίστηκε ξαφνικά στην είσοδο της κατάμεστης από κόσμο Μπούκας η ψαρόβαρκα του Γιώργου Πυλωνίτη, με τον Μάριο να στέκεται όρθιος στην πλώρη της και να τραγουδάει ένα από τα υπέροχα τραγούδια του! 
Το ελαφρύ "λίκνισμα" της βιντεοκάμεράς μου, κατά την διάρκεια της βιντεοσκόπησης, οφείλεται στο χάδι της θάλασσας στη γάστρα του φουσκωτού σκάφους στο οποίο είχα επιβιβαστεί. Καθώς έλειπε το ψαροκάϊκο του Μανώλη, είχα κάνει κατάληψη του ντόκου, στην αριστερή πλευρά της εισόδου της Μπούκας, ώστε να είμαι απέναντι από την σκηνή και σε απόσταση βολής από τους συντελεστές της συναυλίας. Παρ' όλη όμως την προσπάθειά μου και την "απόσβεση" του τρίποδου, δεν κατάφερα μερικές φορές να αποφύγω τα "κουνημένα" πλάνα. Ελπίζω ότι η φωνή του Μάριου θα τα "απορροφήσει" και δεν θα τα προσέξετε...