Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Κινδύνευε άνθρωπος στην Κάσο, και μεταφέρθηκε στη Ρόδο με super puma!






(Επιμέλεια: Θανάσης Απόκοτος)


«Όπου φτωχός και η μοίρα του»! Οι άνθρωποι που... καταφέρνουν, κυριολεκτικά, και ζουν στα μικρά νησιά μας, είναι πραγματικά ήρωες!

Άλλωστε δεν χρειάζεται κανείς και πολύ να το διαπιστώσει!

Ένα πρόβλημα υγείας ν΄ αντιμετωπίσουν κι από κει και πέρα ένας Θεός ξέρει πώς μπορούν ναξεπεράσουν τα προβλήματά τους!


Όπως η περίπτωση του καπετάν Μιχάλη, από την Κάσο, ο οποίος αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα. Η γιατρός του νησιού έκρινε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο του νησιού μας.


Αλλά πώς; Καράβι δεν υπήρχε! Και τα μποφόρ έφταναν τα 7!


Έτσι, η μόνη λύση ήταν η δρομολόγηση ενός αεροπλάνου. Κάτι που τελικά έγινε.


Ένα αεροπλάνο της Πολεμικής μας Αεροπορίας (ένα super puma), πέταξε στο νησί, παρέλαβε τον καπετάν Μιχάλη και τον μετέφερε στη Ρόδο, προκειμένου να τον «αναλάβουν» οι γιατροί του νησιού μας.


Για το θέμα, λοιπόν, αυτό, η οικογένεια του ασθενούς απέστειλε σχετικό ευχαριστήριο στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Πολεμική μας Αεροπορία που για ακόμα μια φορά έδειξε πόσο κοντά βρίσκεται στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας και κατάφερε χτες με δυνατούς ανέμους να μεταφέρει με ένα super puma τον πατέρα μας απο την Κάσο στο νοσοκομείο της Ρόδου. Επίσης, να ευχαριστήσουμε την γιατρό της Κάσου για τις προσπάθειες που κατέβαλε για να γίνει εφικτό αυτό αλλά και την πολύτιμη βοήθεια τόσο εκείνης όσο και των νοσοκόμων για την καλυτέρευση της υγείας του πατέρα μας".