Τετάρτη 18 Απριλίου 2007

Στις 12 Ιουνίου ο διαγωνισμός για τo λιμάνι

Ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Α. Παυλίδης ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο της Κάσου ότι η προκήρυξη για την εκτέλεση του έργου “Επέκταση του προσήνεμου μόλου λιμένα Κάσου και συμπλήρωση λιμενικών εγκαταστάσεων” εστάλη σήμερα προς δημοσίευση στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Ο διεθνής διαγωνισμός για το λιμενικό έργο της Κάσου θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου 2007, σύμφωνα προς το σχετικό Κοινοτικό Κανονισμό. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ 070) με προϋπολογισμό 13,5 εκατ. ευρώ και
φορέα εκτελέσεώς του το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Ο υπουργός Α. Παυλίδης υπογράμμισε:
«Κατά την προχθεσινή επίσκεψή μου στο νησί σας ενημέρωσα ότι η δημοσίευση της προκήρυξης για την κατασκευή του λιμενικού έργου της Κάσου, που συζητείται επί 20 περίπου χρόνια, θα γίνει στις 20 Απριλίου. Τα πράγματα, όμως, εξελίχθηκαν ταχύτερα απ’ ό,τι υπολόγιζα. Αντί της 20ής την 17η Απριλίου. Είμαι βέβαιος ότι ιδία τακτική θα ακολουθηθεί τόσο για την αξιολόγηση όσο και για την κατακύρωση του διαγωνισμού και εν συνεχεία για την κατασκευή του έργου. Τονίζω για μία ακόμη φορά ότι το άπιαστο όνειρο της Κάσου γίνεται πραγματικότητα. Η θαλασσοδαρμένη Κάσος αποκτά λιμάνι. Σειρά έχει τώρα η Πάτμος, αύριο ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ένταξη του έργου “καταφύγιο σκαφών αναψυχής” στην περιοχή Νέτια. Μετά το λιμενικό της Κάσου ένα ακόμη έργο φάντασμα αποκτά διά του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου σάρκα και οστά».
Πηγή: Εφ. Η ΡΟΔΙΑΚΗ