Παρασκευή 20 Απριλίου 2007

Θετική εξέλιξη στα δρομολόγια της Ολυμπιακής



Μετά το γνωστό θέμα που προέκυψε, με τα δρομολόγια της Ολυμπιακής Αεροπορίας προς την Κάσο, οι κινητοποιήσεις των τοπικών αρχών (Επαρχείο Καρπάθου- Κάσου, Δήμος Κάσου), πρακτόρων (κ. Ε. Μανούσος) αλλά και ιδιωτών ήταν άμεσες προς κάθε κατεύθυνση, για να μπορέσει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
Προσπάθησα αρκετές φορές να έρθω σε επαφή με ανθρώπους "κλειδιά" της Ολυμπιακής Αεροπορίας, για να μπορέσω να μεταφέρω τον προβληματισμό και τη δυσαρέσκεια των Κασιωτών για τα νέα δρομολόγια. Άλλωτε μπόρεσα να έρθω σε επαφή μαζί τους και άλλες φορές oι προσπάθειες έπεφταν, που αλλού; Στο... κενό....
Όμως, οφείλω να ομολογήσω ότι όσες φορές ήρθα σε επαφή με τους ιθύνοντες της Ο.Α., ήταν και είναι θερμή η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον τους για το πρόβλημα των δρομολογίων. Ήταν καθησυχαστικοί ότι θα βρεθεί λύση και ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε, επειδή με την προέκταση για Σητεία και για κάποια άλλα δρομολόγια δεν επαρκούσε ο στόλος και το πλήρωμα. Τελικά σε τελευταία συζήτηση που είχα με την επικεφαλή του εμπορικού κλάδου της Ο.Α. κα Ευαγγελία Μασλαρινού, μου ανακοίνωσε ότι από 29 Απριλίου 2007 θα υπάρξουν ακόμα δυο "νορμάλ" δρομολόγια στα ήδη υπάρχοντα. Άρα τέσσερις φορές την εβδομάδα το δρομολόγιο Αθήνα - Κάσος με ανταπόκριση στη Ρόδο θα γίνεται χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.
Τέλος η κα Μασλαρινού υποσχέθηκε ότι οι προσπάθειες της, αλλά και των υπολοίπων δεν σταματούν εδώ με αυτά τα δρομολόγια και θα προσπαθήσουν να βρουν τη "χρυσή τομή", λύση και πληρώματα για τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.
Κλείνοντας θέλω να πω στους φίλους συμπατριώτες, αλλά και στους φίλους της Κάσου μας, ότι εάν δεν συσπειρωθούμε και εάν δεν διεκδικήσουμε λύσεις των προβλημάτων του νησιού συντονισμένα και ενωμένα θα είναι δύσκολη η επίλυση τους. Η βοήθεια είναι χρήσιμη από τις τοπικές αρχές, τον κάθε ένα μας ξεχωριστά, όπου και να βρίσκεται σε όποια γωνιά του κόσμου και όποια και να είναι η θέση του. ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Τέλος, σας στέλνω και την επιστολή που έστειλε η κα Μασλαρινού στο Δήμο Κάσου και σε εμένα προσωπικά με την ελπίδα, ότι θα δοθεί η καλύτερη λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων και με την ελπίδα να πάμε όλοι το καλοκαίρι που μας έρχεται και να τα πούμε όλα αυτά από κοντά.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία

Αντώνης Ε. Καραγιαννάκης