Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

Φιλοξένια 2007

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Υψηλάντου 143-145, 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΤΗΛ. 2104118425 – 2104111850)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Πανελλήνια έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» από 1 έως 4 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο HELLEXPO της Θεσσαλονίκης. Τα Δωδεκάνησα είχαν, όπως κάθε χρόνο, τον δικό τους χώρο, τον οποίο επισκέφτηκε την πρώτη ημέρα των εγκαινίων, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος. Επίσης, καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, βρισκόντουσαν στην Θεσσαλονίκη, ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Σωτήρης Παμπάκας, η νέα πρόεδρος του ΔΟΤ κ. Δέσποινα Διακοσταυριανού Σώζου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Φίλιππος Τριομμάτης, οι Δήμαρχοι Ρόδου κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, Καστελόριζου κ. Παύλος Πανηγύρης, Νισύρου κ. Νικόλαος Καρακωνσταντίνος και Κάσου κ. Δημήτρης Ερωτόκριτος, οι Αντιδήμαρχοι Ρόδου κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος και Χάλκης κ. Τάκης Χρυσοβέργης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Κάσου κκ Μαίρη Μαλανδρή, Ευαγγελία Δημητρίου, Γιάννης Μονδάνος και Γιώργος Πυλωνίτης, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών και παροικιακών φορέων.

Ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης συνοδευόμενος από μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Δωδεκανησίων Β. Ελλάδος κ. Στέφανο Τηλιακό και τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς κ. Γιάννη Φραγκούλη, επισκέφτηκε τον νεοαγορασθέντα από την Νομαρχία Δωδεκανήσου χώρο, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της επισκευής και διαμόρφωσής του, σε Εστία των Δωδεκανησίων Β. Ελλάδος.
Από μια τέτοια έκθεση – θεσμό, εκτός από το καθαρά τουριστικό προϊόν, τα Δωδεκάνησα παρουσίασαν δείγματα από την πλουσιότατη πολιτιστική παράδοσή τους , χάρη στα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, που χάρισαν ξεχωριστές στιγμές στους επισκέπτες, στον χώρο των περιπτέρων των νησιών μας, ιδιαίτερα την Παρασκευή 2/11 και το Σάββατο 3/11. Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Φοιτητών Β. Ελλάδος και οι Κασιώτες μουσικοί που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη ειδικά για την έκθεση, εντυπωσίασαν και ενθουσίασαν περαστικούς αλλά και ντόπιους !Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματικά ξεχωριστή παρουσία των νησιών μας, που μας έκανε όλους περήφανους.

Και του χρόνου !