Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Μικρά και σύντομα

  • Χωρίς ρεύμα εξακολουθεί να βρίσκεται η Κάσος από χτές το απόγευμα, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κολώνα παροχής ρεύματος στη Μαρίτσα. Με το καράβι έφτασε το μεσημέρι συνεργείο της ΔΕΗ από τη Κάρπαθο για την αποκατάσταση της ζημιάς.
  • H Κάσος συμμετέχει και φέτος στην Τουριστική έκθεση «PHILOXENIA» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 1 έως τις 4 Νοεμβρίου .Στην έκθεση συμμετέχουν πολλοί επαγγελματίες του νησιου.
  • Στην 484η θέση μεταξυ των δήμων όλης της Ελλάδας και στην 12η μεταξύ 15 δήμων στα Δωδεκάνησα (!) βρίσκεται η Κάσος όσον αφορά τα έργα που έχουν ενταχθεί ή πραγματοποιηθεί στο νησί . Συγκεκριμένα εντάχθηκαν και πραγματοποιούνται 3 έργα συνολικής δαπάνης 2.048.041 Ευρώ (Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών)
  • Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η κατασκευή του νέου κτιρίου του αεροδρομίου.Έχουν αρχίσει ήδη οι εργάσιες θεμελίωσης με μεγάλη καθυστέρηση όμως. Αυτό οφείλεται κυρίως στην μορφολογία της περιοχής (βραχώδες έδαφος). Για το σπάσιμο των βράχων επιστρατεύτηκαν και εκρηκτικές ύλες.
  • Στην τελευταία φάση εισέρχεται και η ολοκλήρωση του νέου δικτύου ύδρευσης.Τα συνεργεία αυτό το διάστημα δουλέυουν στο Φρυ(από Μπούκα προς Δημαρχείο).Όμως οι λακκούβες στα άλλα χώρια εξακολουθούν να υπάρχουν...