Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Δελτ'ια τύπου Επαρχείου

ΘΕΜΑ: « Ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση Επαρχίας Καρπάθου- Κάσου»
Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Επαρχιακού Συμβουλίου Καρπάθου – Κάσου απεστάλησαν προς τις εταιρίες Blue Star Ferries και Super Fast Ferries οι παρακάτω επιστολές από τον Έπαρχο Καρπάθου – Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτο προς υλοποίηση της απόφασης του ΕΣ που αφορούν την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της επαρχίας.
Η επιστολή προς τον κ Μιχάλη Σακέλλη διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρίας Blue Star Ferries είναι η παρακάτω:
«Μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία μας, θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω ξανά για το προσωπικό ενδιαφέρον που δείξατε, ώστε να εξυπηρετείται το νησί της Καρπάθου με ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο από τον Πειραιά.
Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στην ενδεχόμενη επαναδρομολόγηση του πλοίου για την επόμενη θερινή περίοδο να συμπεριληφθεί και το ακριτικό νησί της Κάσου. Ήδη ξεκινήσαμε επαφές με τους αρμόδιους φορείς ούτως ώστε να αυξηθεί η σχετική επιδότηση η οποία εδίδετο κατά το παρελθόν για την εκτέλεση του δρομολογίου BLUE STAR FERRIES 2. Σε περίπτωση δε που εγκριθεί και δεύτερο επιδοτούμενο δρομολόγιο Ρόδο – Κάρπαθο και επιστροφή, αυτό να εκτελεστεί με άλλο πλοίο της εταιρίας σας.
Σας ενημερώνουμε ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Επαρχιακού Συμβουλίου Καρπάθου – Κάσου αποφασίστηκε ομόφωνα να σας προσκαλέσουμε να επισκεφθείτε το νησί της Καρπάθου όποτε σας είναι εφικτό, για να σας ευχαριστήσουμε και από κοντά».
Εξ άλλου η αντίστοιχη προς την Super Fast Ferries που έχει να κάνει μς νέο δρομολόγιο από Πειραιά – Ηράκλειο- Κάρπαθο – Ρόδο και επιστροφή, είναι η εξής:
«Στην τελευταία συνεδρίαση του Επαρχιακού Συμβουλίου Καρπάθου – Κάσου τέθηκε το θέμα της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης της επαρχίας μας.
Κατατέθηκε η πρόταση να επικοινωνήσουμε με την εταιρία σας, ζητώντας τη δρομολόγηση από Πειραιά - Ηράκλειο σε Κάρπαθο και Ρόδο αντίστοιχα μία φορά την εβδομάδα κατά τους θερινούς μήνες, με την αντίστοιχη επιδότηση.
Ο οικονομικός μαρασμός & ο κοινωνικός αποκλεισμός των νησιών μας, που πολλές φορές σαν συναίσθημα είναι ήδη υπαρκτό σε συνδυασμό με την απομόνωση του χειμώνα, λόγω της γεωγραφικής μας θέσης. Επεκτείνοντας τα δρομολόγια της εταιρίας σας, θα ικανοποιήσετε τους κατοίκους, καθώς & τους υπάρχοντες & μελλοντικούς τους επισκέπτες».
ΘΕΜΑ: «Αδελφοποίηση Επαρχείων Καρπάθου – Κάσου και Κάτω Νευρωκοπίου, Δράμας»
Στα πλαίσια υλοποίησης της ομόφωνης απόφασης του Επαρχιακού Συμβουλίου Καρπάθου – Κάσου, σχετικής με την πρόταση που κατέθεσε ο Έπαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος για την αδελφοποίηση των δύο ακριτικών Επαρχείων της χώρας μας, ο τελευταίος απέστειλε προς τον Έπαρχο Κάτω Νευροκοπίου την παρακάτω επιστολή:
«Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Επαρχιακού Συμβουλίου τέθηκε από τον Έπαρχο υπ’ όψιν των μελών του το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα που έχει σχέση με την αδελφοποίηση των δύο ακριτικών Επαρχείων της χώρας μας
( Κάτω Νευροκοπίου και Καρπάθου – Κάσου) .
Η Κάρπαθος και η Κάσος, που αποτελούν το ομώνυμο Επαρχείο, είναι τα πιο απομακρυσμένα νησιά στο Ν.Α. Αιγαίο, όπως και το Επαρχείο του Κάτω Νευρωκοπίου προς Βορά. Οι κάτοικοί τους αισθάνονται τον οικονομικό μαρασμό & τον κοινωνικό αποκλεισμό των νησιών τους, συναίσθημα που πολλές φορές είναι ήδη υπαρκτό σε συνδυασμό με την απομόνωση του χειμώνα, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης.
Αποφασίστηκε λοιπόν ομόφωνα, να προταθεί, η αδελφοποίησή μας, ώστε να προχωρήσουμε στην ανταλλαγή εμπειριών, ιδεών όσον αφορά τα προβλήματα των περιοχών μας, όσο και στην ανάπτυξη της πολιτιστικής και εθνικής κληρονομιάς των περιοχών μας.»
ΘΕΜΑ: «Συντήρηση – Βελτίωση Επαρχιακής οδού Βωλάδας Όθους – Πυλών»
Το Επαρχείο Καρπάθου – Κάσου ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου: «Συντήρηση – Βελτίωση Επαρχιακής οδού Βωλάδα Όθος – Πυλές», προϋπολογισμού 265.000, 00 Ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί από πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου.
Στα πλαίσια των εργασιών το οδικό δίκτυο θα παραμένει κλειστό χωρίς όμως να μπορούν να προβλεφθούν με ακρίβεια οι μέρες και οι ώρες καθότι στην ευρύτερη περιοχή εργάζονται τρία διαφορετικά συνεργεία.
Το Επαρχείο ζητά την κατανόηση των κατοίκων για τυχών ταλαιπωρία τις μέρες αυτές, και προτείνει στους κατοίκους να χρησιμοποιούν τους παρακαμπτήριους δρόμους προκειμένου να μην κωλύουν τις εργασίες, αλλά και για δική τους διευκόλυνση.