Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

Μετά από πρόσκληση του Επάρχου Καρπάθου Κάσου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτου διεξήχθη σύσκεψη στο γραφείο του Επάρχου την Παρασκευή 29 Μαΐου του 2009 και ώρα 11:00 π.μ. με θέμα «Η γρίπη των χοίρων και η αντιμετώπιση της».
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καρπάθου κ. Παραγυιός Κωνσταντίνος , ο Διευθυντής του Αεροσταθμού Καρπάθου κ. Σπυρόπουλος Ιωάννης, ο Λιμενάρχης Καρπάθου κ. Διακάκης Παναγιώτης , ο Αγροτικός Ιατρός του Αερολιμένος Καρπάθου κ.Μπαλάρης Δημήτριος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής Καρπάθου Κάσου κ.Σπανός Νικόλαος , η Κτηνίατρος του Τμήματος Κτηνιατρικής Καρπάθου Κάσου κα.Χατζηνικολάου Σταυρούλα και η Επόπτρια του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας του Επαρχείου Καρπάθου Κάσου κα.Μαργαρίτη Πολυξένη.
Στην σύσκεψη ετέθησαν διάφορα θέματα και προβληματισμοί για την πρόληψη και την τυχόν αντιμετώπιση κρουσμάτων της γρίπης των χοίρων. Απεφασίσθηκε να σταλεί έγγραφο προς την Υπηρεσία Επειγουσών Λοιμώξεων για να προμηθεύσει το αεροδρόμιο Καρπάθου, που αποτελεί πύλη εισόδου του νησιού από το εξωτερικό, μια θερμική κάμερα με ειδικό χειριστή, που μπορεί να ανιχνεύει την αυξημένη θερμοκρασία του σώματος. Επίσης θα γίνει ενημέρωση στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Καρπάθου , στη Κοινότητα Ολύμπου και στο Δήμο Κάσου από κλιμάκιο που θα απαρτίζεται από τον Έπαρχο Καρπάθου και υπηρεσιακούς παράγοντες.