Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Αεροδρόμιο Κάσου

Τον Βουλευτή Δωδεκανήσου – τ. Υπουργό κ. Αριστοτέλη Α. Παυλίδη, ενημέρωσε σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ότι κλιμάκιο στελεχών της επισκέφθηκε την Κάσο, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει να προγραμματισθεί, προκειμένου επί τόπου να αντιμετωπισθούν τα θέματα του νέου Αεροσταθμού του Αεροδρομίου του νησιού.

Το κλιμάκιο έδωσε τις τεχνικές λύσεις, τόσο για την παλαιά εργολαβία, δηλ. αποπεράτωση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου, για την οποία εγκρίθηκε πρόσθετη σύμβαση ύψους 500.00ο περίπου χιλιάδων ευρώ. Καθόσον αφορά στη νέα εργολαβία, δηλαδή, επέκταση της πίστας αεροσκαφών με το νέο πρόσθετο εξοπλισμό ύψους 850.000 ευρώ, αυτή ευρίσκεται πλέον στο στάδιο της υπογραφής. Με τις δύο αυτές παράλληλες παρεμβάσεις ολοκληρώνεται η επέμβαση στο Αεροδρόμιο της Κάσου, του οποίου οι νέες εγκαταστάσεις εκτιμάται ότι θα παραδοθούν τον Φεβρουάριο 2010.

Ο Α. Παυλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι το έργο αυτό το οποίο εντάσσεται στις επεμβάσεις των Αεροδρομίων Δωδεκανήσου, και οι οποίες άρχισαν κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θα διευκολύνει την αεροπορική σύνδεση του νησιού.

Επόμενη παρέμβαση είναι αυτή του Αεροδρομίου Καρπάθου του οποίου οι νέες εγκαταστάσεις υπολογίζεται να τεθούν σε χρήση μέχρι το τέλος Ιουλίου.