Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Θα προκηρυχθούν πάλι οι άγονες γραμμές

Απαντώντας στην Ένωση Ξενοδόχων Σητείας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, αναφέρει για το θέμα των άγονων γραμμών:
«Οι συμβάσεις για την εξυπηρέτηση των ακτοπλοϊκών γραμμών:
α. Θήρα - Ανάφη - Κάσος - Πηγάδια Καρπάθου - Διαφάνι - Χάλκη - Ρόδος και επιστροφή (σε συνέχεια δρομολογίων Πειραιά - Θήρας)
β. Θήρα - Ηράκλειο - Σητεία - Κάσος - Πηγάδια Καρπάθου - Ρόδος και επιστροφή (σε συνέχεια δρομολογίων Πειραιάς - Μήλος - Θήρα) και
γ. Θεσσαλονίκη - Σιγρί - Χίος - Σάμος - Κάλυμνος - Κως - Ρόδος (λειτουργεί κα τη θερινή περίοδο από 1/6/10 έως 30/9/10) έληξαν την 31/10/10 και με απόφαση του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας παρατάθηκαν έως την ολοκλήρωση του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού της 10/11/10 και το αργότερο έως 28/02/11.
Για τις παραπάνω γραμμές δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον στον εν λόγω διαγωνισμό και η εξυπηρέτησή τους θα επαναπροκηρυχθεί σε επαναληπτικό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2011 μετά από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).
Ο ανωτέρω διαγωνισμός ήταν ο πρώτος για όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές που προκηρύχθηκαν (10 συνολικά) και εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για 6 από αυτές. Για τις παραπάνω 3 γραμμές δεν έγινε καμία μείωση ανωτάτων προσφερομένων μισθωμάτων στην προκήρυξη του διαγωνισμού και τα ανώτατα μισθώματα της προκήρυξης ήταν αυτά που λάμβαναν και λαμβάνουν τα πλοία που τις εξυπηρετούν μέχρι σήμερα.»