Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η Aegean στηρίζει τους φοιτητές προσφέροντας δωρεάν 18.000 εισιτήρια


Αφορά συνολικά 500 φοιτητές οι οποίοι εισήχθησαν στα ΑΕΙ το 2013 και όσους πρόκειται να εισαχθούν μέσω πανελληνίων το 2014 

Την προσφορά δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων σε 500 φοιτητές οι οποίοι εισήχθησαν σε πανεπιστημιακές σχολές (μόνο ΑΕΙ) μέσω των Πανελληνίων του 2013 αλλά και όσους θα εισαχθούν σε ΑΕΙ μετά τις Πανελλήνιες του 2014, ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρεία Aegean σε συνέντευξη τύπου. 

Το πρόγραμμα αφορά φοιτητές οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και φοιτούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Της προσφοράς για παροχή δωρεάν εισιτηρίων μπορούν να επωφεληθούν 200 φοιτητές από νησιά της άγονης γραμμής και συγκεκριμένα όσοι ζουν σε Αστυπάλαια, Ζάκυνθο, Ικαρία, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Καστελόριζο, Κάσο, Κύθηρα, Λέρο, Μήλο, Νάξο, Πάρο, Σκιάθο, Σκύρο και Σύρο. Εξ αυτών των 200 φοιτητών, οι 100 θα είναι νέοι που πέρασαν σε πανεπιστημιακές σχολές το 2013 και οι υπόλοιποι 100 θα αναδειχθούν μεταξύ των επιτυχόντων από τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις. 

Οι επόμενοι 300 φοιτητές που θα επωφεληθούν της προσφοράς που κάνει η Aegean θα προέρχονται από τις υπόλοιπες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Και σε αυτή την περίπτωση οι 150 θα είναι όσοι ήδη φοιτούν σήμερα σε πανεπιστημιακές σχολές όπου επέτυχαν να εισαχθούν στις Πανελλήνιες του 2013, ενώ οι υπόλοιποι 150 θα επιλεγούν μεταξύ των φοιτητών που θα περάσουν στα ΑΕΙ όλης της χώρας μετά τις Πανελλήνιες του 2014. 

Οι φοιτητές θα πρέπει να είναι νεοεισαχθέντες (το 2013 ή το 2014), να φοιτούν εκτός τόπου κατοικίας σε προορισμούς που καλύπτουν με το δίκτυό τους η Aegean και η Olympic Air και ειδικώς σε ό,τι αφορά εκείνους που δεν κατοικούν σε νησιά της λεγόμενης άγονης γραμμής να έχουν γενικό βαθμό πρόσβασης μεγαλύτερο από 16.000 μόρια. 

«Στηρίζουμε φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο τους και προέρχονται από οικογένειες με περιορισμένο εισόδημα», επισημαίνουν τα στελέχη της Aegean. 

Συνολικά πρόκειται να δοθούν 18.000 εισιτήρια (τα οποία υπό συνθήκες μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 25.000, όπως είπαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας). Κάθε ένας από τους 500 φοιτητές που θα επωφεληθούν της προσφοράς μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι 8 δωρεάν εισιτήρια ανά ακαδημαϊκό έτος. 

Αν οι φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί από την Aegean υπερβαίνουν τους 100 κατ΄έτος για τις άγονες γραμμές και τους 150 (και πάλι κατ' έτος) για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, τότε θα συνυπολογίζεται το οικογενειακό εισόδημα και η οικογενειακή κατάσταση κάθε υποψηφίου φοιτητή. 

Οι φοιτητές θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους από 1η μέχρι 15 Απριλίου στο www.kontastousneous.gr, ενώ η ανακοίνωση των δικαιούχων πρόκειται να γίνει στις 2 Μαΐου.
πηγή: Πρώτο Θέμα