Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

ΜΗΠΩΣ ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ ;;


Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές, όταν με πιάνει η γκρίνια κι αρχίζω να σχολιάζω αρνητικά κυρίως τις δράσεις ή μη δράσεις των τοπικών μας αρχόντων παλαιών και νέων, μα καλά τι θες τελικά για να είσαι ευχαριστημένη ;
Μήπως ισχύει αυτό το ΕΞΩ ΑΠ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΝΕ;
Μήπως η κριτική είναι πολύ εύκολο πράγμα ειδικά από τον καναπέ του σπιτιού μας;
Μήπως είσαι εντελώς άσχετη και δεν γνωρίζεις από προγράμματα, μελέτες, αναθέσεις έργων, προϋπολογισμούς κ.λ.π. για να μπορείς να κρίνεις σωστά έναν τοπικό άρχοντα και το έργο του;
Μήπως τελικά θα πρέπει να το βουλώσεις και να μη μιλάς, να μην αντιδράς, γιατί δεν γνωρίζεις;
Βασανίζομαι λοιπόν απ αυτά τα ερωτήματα κι επειδή δεν αντέχω και πολύ τέτοιου είδους βάσανα, αποφάσισα να το ξεκαθαρίσω.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ !!!

Εκλογές έρχονται γεγονός βέβαιο !!!! Θα σταθώ στο κομμάτι των δημοτικών εκλογών και των αρχόντων του μικρού μας τόπου. Της Κάσου μας της ταλαιπωρημένης, της απομονωμένης, της κατατρεγμένης και μονίμως αδικημένης !!!!
ΦΥΣΙΚΑ και δεν είμαι υποχρεωμένη να γνωρίζω από μελέτες και οικονομικά προγράμματα !!
ΦΥΣΙΚΑ και δεν είμαι υποχρεωμένη να γνωρίζω από αναθέσεις έργων και προϋπολογισμούς !! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΛΛΩΣΤΕ;
ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ όμως να στείλω με την ψήφο μου, αυτό το πανίσχυρο όπλο στα χέρια του καθενός μας, τον άνθρωπο που θα υπηρετήσει μαζί με τους συνεργάτες του, με  ΗΘΟΣ ,ΣΥΝΕΣΗ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ  ,ΜΕΡΑΚΙ και ΠΑΘΟΣ τον τόπο μου, από την θέση του τοπικού άρχοντα.

ΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;

ΘΑ ΗΘΕΛΑ να είναι άτομο καταξιωμένο , με έργο προσφοράς, εθελοντισμού και πολιτισμού. Χρειάζομαι αποδείξεις για το αν  είναι ικανός να προσφέρει !!!! Και οι αποδείξεις θα υπάρξουν αν υπήρχε δράση τόσα χρόνια και μάλιστα σε πολλούς τομείς !!! Που ήταν τόσα χρόνια, τι έκανε στην καθημερινότητα του, σε ποιους τομείς δραστηριοποιήθηκε και αγωνίστηκε ;.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ να είναι ο άνθρωπος που θα επισκέπτεται τα χωριά,  θα μιλήσει με τους κατοίκους, θα ακούσει τα προβλήματα τους, θα συζητήσει μαζί τους και θα προσπαθήσει να βρει λύσεις. Γι αυτά τα καθημερινά, τα ανθρώπινα, τα προβλήματα του κάθε χωριού ! Γιατί αν δεν μπορεί να λύσει τα μικρά, πως θα λύσει τα μεγάλα !!!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ να είναι ο άνθρωπος που θα ενημερώνει τους πολίτες σε ανοιχτές συγκεντρώσεις για τα προβλήματα του νησιού και για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής. ΣΕ ανοιχτές συγκεντρώσεις είπα !!! Ο ένας δίπλα στον άλλον, στις αίθουσες  του τόπου μας, όχι με άψυχα δελτία τύπου!!!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ να είναι ο άνθρωπος που δεν θα κλειστεί στο  γραφείο του και θα στέλνει ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ αντιπροσώπους του σε ότι γίνεται σ αυτό το νησί. Παρών σε όλα τα δρώμενα του τόπου !! Εύκολα και δύσκολα !! Λυπηρά και χαρούμενα !! Κάτω από την εξέδρα των επίσημων, μακριά από τις πρώτες θέσεις των καθισμάτων , ανάμεσα στον κόσμο !!!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ να είναι αυτός που θα εμπνεύσει τον εθελοντισμό, μιας και μας έχουν πείσει πως δεν υπάρχουν λεφτά και το έχουμε αποδεχτεί !! Ο εθελοντισμός όμως σε μια κοινωνία είναι πηγή δημιουργίας, δραστηριότητας και προσφοράς !!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ να είναι αυτός που θα επιλέξει ως συνεργάτες του, ανθρώπους μέσα απο την κοινωνία, με ΕΡΓΟ  και ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ετών, με καθαρό το μέτωπο, με πάθος και φλόγα να καίει μέσα τους!! ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ, ΟΧΙ ΠΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ που ζητιανεύουν την ψήφο μας προεκλογικά και τότε θυμούνται να πουν μια καλημέρα !!!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ να έχει τα χαρακτηριστικά του ΗΓΕΤΗ  !!!! Να εμπνέει, να αγωνίζεται, να ξεσηκώνει όταν και όπου χρειάζεται. Ο ηγέτης είναι ο οδηγός, δείχνει τον σωστό δρόμο, έχει κοινωνική τόλμη, ενθουσιασμό, πρωτοβουλία, πρωτοτυπία, έχει έντονη συναισθηματική σχέση με τους πολίτες, είναι χαρισματικός  !!! Η ηγεσία δεν είναι θέση, δεν έχει θρόνο να καθίσει, είναι ΧΑΡΙΣΜΑ !!!!!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ να μιλά απλά και κατανοητά, χρησιμοποιώντας το καθημερινό απλό μας λεξιλόγιο και όχι φράσεις και λέξεις που δεν είναι κατανοητές απο τον απλό κόσμο και χρειάζονται αποκρυπτογράφηση  !!!!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ να έχει όραμα, να ζει και να αναπνέει για αυτό, να μας το μεταδώσει και να γίνουμε συνεργάτες και συνοδοιπόροι του για την πραγματοποίηση του !!! Πάντα με γνώμονα του καλό και την πρόοδο του τόπου!!!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ να μην αισθάνεται ότι απειλείται, κινδυνεύει από τον καλύτερο, τον πιο έξυπνο, τον πιο δραστήριο, τον πιο αγαπητό, αλλά να τον χρησιμοποιεί και να τον εκμεταλλεύεται με την καλή πάντα έννοια, εκεί όπου μπορεί να φανεί χρήσιμος!!!

Τέλος….
ΘΑ ΗΘΕΛΑ να είναι αυτός που θα μας ΞΥΠΝΗΣΕΙ από το λήθαργο, θα μας βγάλει στο δρόμο για να αγωνιστούμε για το καλό του νησιού μας, της Κάσου μας, να ξεκολλήσουμε από τον καναπέ, να φωνάξουμε για όλα αυτά που δικαιούμαστε και μας τα στερούν  !!!

Ζητάω πολλά αγαπητοί μου φίλοι ;      Ειρήνη. Αντ, Γέμελα
        Κάσος 30/3/2014