Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Μπαρμπούνια με δεντρολίβανο (Κάσος)



1 κιλό μπαρμπούνια, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, 100 γρ. αλεύρι. Για τη σάλτσα: 50 ml ελαιόλαδο, 40 γρ. αλεύρι, 3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, 100 ml ξίδι, 40 γρ. πελτέ ντομάτας, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση 
Καθαρίζω και πλένω καλά τα μπαρμπούνια. Τα αλατοπιπερώνω τα αλευρώνω ελαφρά και τα τηγανίζω σε αρκετά καυτό λάδι και από τις δυο πλευρές. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κατόπιν ρίχνω στο τηγάνι φρέσκο ελαιόλαδο, το αλεύρι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Σοτάρω ελαφρά. Προσθέτω το ξίδι, το κρασί και τον πελτέ ντομάτας. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Μόλις βράσει η σάλτσα τη σερβίρω πάνω από τα μπαρμπούνια. Μπορώ αν θέλω, να βάλω τα μπαρμπούνια στο τηγάνι και να τα αφήσω να πάρουν μια βράση με τη σάλτσα. 


ΠΗΓΗ: ΓΕΥΣΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ