Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Επιστολή κας ΜαίρηςΤσακίρη υποψηφίας δημοτικής συμβούλου Κάσου

Αγαπητοί συμπατριώτες ,
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους ,με Υγεία !
Με μεγάλη χαρά έμαθα για την υποψηφιότητα της κυρίας Μαίρης Σορώτου- Τσανάκη για το Δήμο Κάσου και επιτέλους αισθάνθηκα ότι είμαστε τυχεροί που σε μια αντικειμενικά δύσκολη περίοδο για την Κάσο και για την Ελλάδα ολόκληρη , μια συμπατριώτισσα με γνώσεις , πλούσια εμπειρία και επιτυχημένη πορεία ως Νομάρχης αποφάσισε να αφιερώσει όλη της την ενέργεια για το Νησί μας θέτοντας υποψηφιότητα για Δήμαρχος Κάσου !
Μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να βάλουμε τις βάσεις για μια νέα πορεία να βοηθήσουμε τον τόπο να ξεφύγει από την ύφεση και να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητες που έχει και οι οποίες πιστεύω ακράδαντα ότι είναι πολλές. Να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να δώσουμε ελπίδα στα νέα παιδιά για ένα καλύτερο μέλλον .
Είναι υποχρέωση όλων μας να συνεισφέρουμε ώστε να δούμε την Κάσο μας να αναπτύσσεται σε μια βιώσιμη κατεύθυνση αξιοποιώντας τις τελευταίες ίσως ευκαιρίες που δίνονται και από την Ευρωπαική Ένωση. Δεν έχουμε τα περιθώρια για πειράματα και χρειάζονται άνθρωποι με πείρα και πυγμή που θα διεκδικήσουν για την Κάσο μας αυτά που δικαιωματικά αξίζει !
Αντιλαμβάνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη να συστρατευθούν όλες οι δυνάμεις προς μια κατεύθυνση αποφάσισα να στηρίξω την προσπάθεια αυτή στο πλευρό της κυρίας Τσανάκη με την υποψηφιότητα μου ως Δημοτική Σύμβουλος , ώστε να βοηθήσω με τις γνώσεις μου ως Χημικός Μηχανικός και την εμπειρία μου ως επιχειρηματίας στην Κάσο βιώνοντας τις αντίξοες συνθήκες και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας νέος επιχειρηματίας στην Κάσο . Γνωρίζω εξίσου καλά πώς είναι να έρχεσαι για διακοπές στην Κάσο (ως μαθήτρια) καθώς επίσης πως είναι να ζείς μόνιμα και να διατηρείς επιχείρηση !
Η ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδος που διανύουμε στη Χώρα μας ,απαιτεί την συστράτευση όλων των πολιτών με γνώμονα το καλό της Πατρίδας ! Για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε την Κάσο σε πορεία αναπτυξιακή πρέπει να έχουμε καταρχήν συνεργασία μεταξύ μας με στόχο την προώθηση του κοινού συμφέροντος.
Τα προβλήματα του νησιού είναι πολλά και διαρκώς αυξανόμενα αλλά μόνο με γνώμονατηνδιαφάνεια,τηνεντιμότητα,τονδυναμισμό, μπορούμεναχαράξουμε πορεία αναπτυξιακή. Αξιοποιώντας και σεβόμενοι το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον , τις τοπικές λαικές παραδόσεις , την υπέροχη τοπική αρχιτεκτονική και το Κασιώτικο ανθρώπινο δυναμικό εντός και εκτός Κάσου, μπορούμε να αντιστρέψουμε τη κατάσταση και να βγούμε από το λήθαργο ,να οδηγήσουμε σε μια ανάπτυξη τον τόπο που όλοι αγαπάμε ώστε να είμαστε περήφανοι για την Κάσο μας!
Χρειάζονται άνθρωποι με γνώσεις , θέληση , εμπειρία , εντιμότητα , ειλικρίνεια , τόλμη , που θα εμπνέουν εμπιστοσύνη και θα βάλουν το κοινωνικό όφελος πάνω από το προσωπικό και θα εμπνεύσουν τους απανταχού Κασιώτες να συνδράμουν στην όλη προσπάθεια εξέλιξης του νησιού μας !
Αγαπητοί φίλοι , σκεφτείτε σοβαρά πριν ψηφίσετε και ξεπεράστε τις παλαιές προκαταλήψεις περί συγγενών, κομματικών και στενών προσωπικών συμφερόντων γιατί αυτές οι αντιλήψεις μας κράτησαν πίσω πολλά χρόνια .
Ολοι οι απανταχού Κασιώτες μπορούν να είναι χρήσιμοι για τον τόπο μας και μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα κάνουμε θαύματα !
Γι αυτό οφείλουμε όλοι να είμαστε στην Κάσο στις εκλογές και να δώσουμε τη ψήφο μας στην υποψήφια Δήμαρχο κυρία Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη , για την Κάσο μας !
Μαρία Τσακίρη (το γένος Μελετή )
Χημικός Μηχανικός & Επιχειρηματίας
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δημοτικό Συνδιασμό ‘‘ Για την Κάσο μας‘‘ 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΤΣΑΚΙΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ 
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ‘‘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΟ ΜΑΣ ’’
Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από την Κάσο ( το γένος Μελετή) . Πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του ΤΕΕ από το 1994.
Μιλάει άπταιστα δύο ξένες γλώσσες Αγγλικά και Γαλλικά.

Ξεκίνησε την καριέρα της εργαζόμενη στο Φαρμακευτικό κλάδο στην Πολυεθνική εταιρεία NOVARTIS Hellas SA στο Τμήμα Πωλήσεων και στη συνέχεια προήχθη στο τμήμα Μάρκετινγκ ως Product Manager σε καρδιολογικά προϊόντα .
Είχε στην αρμοδιότητα της την Οργάνωση Συνεδρίων και Προωθητικών ενεργειών με αντικείμενο τις θεραπευτικές ενότητες που αφορούσαν φάρμακα της εταιρείας. Παρακολουθούσε Διεθνή και Τοπικά Συνέδρια και σχεδίαζε τη Στρατηγική προώθησης των προιόντων της εταιρείας στην Ελληνική Αγορά .
Η μεγάλη αγάπη της για την Κάσο την ώθησε το 2000 να παραιτηθεί από την θέση της στη NOVARTIS και να ιδρύσει τη ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΡΜΑΘΙΑ –www.armathia.com.gr , με έδρα στην Κάσο, αξιοποιόντας την εμπειρία της στο Μάρκετινγκ και στις Πωλήσεις και παράλληλα το ταλέντο της μητέρας της Σχεδιάστριας Μόδας Λίας Μελετή με πλούσια εξαγωγική δραστηριότητα στο παρελθόν.
Αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες στην ίδρυση και λειτουργία της επιχείρησης κατάφερε να στήσει ένα πρωτοποριακό εργαστήριο στο νησί και να δώσει θέσεις εργασίας . Το αντικείμενο της βιοτεχνίας ήταν η παραγωγή Παραδοσιακών Φορεσιών και νεώτερων ενδυμάτων και αξεσουάρ . Είχαν κατασκευάσει Παραδοσιακές Φορεσιές της Κάσου για Συλλόγους καθώς και της Άνδρου .
Κατάφερε να αγαπήσει αρκετός κόσμος την φίρμα ΑΡΜΑΘΙΑ και μέσα από αυτή να γνωρίσει την Κάσο ! Μέσα από κάθε της δραστηριότητα δεν σταματά να μιλάει για την πατρίδα της με αγάπη και να προβάλει την Κάσο με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι δημιούργησε και το υποκατάστημα λιανικής της επιχείρησης στη Χώρα της Άνδρου όπου προωθεί τα προιόντα της .
Μετά από μεγάλο αγώνα κατάφερε να διατηρήσει τη βιοτεχνία στην Κάσο με προσωπικό προσφέροντας θέσεις εργασίας , αλλά με την έναρξη της κρίσης που έπληξε κυρίως το τομέα της κλωστουφαντουργίας , το 2010 αναγκάστηκε να περιορίσει τις δραστηριότητες της .
Εμπνευσμένη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 στην Αθήνα οργάνωσε μια πρωτότυπη εκδήλωση με θέμα την γυναικεία παραδοσιακή φορεσιά και την επίδραση της στη νεώτερη γυναικεία ενδυμασία .
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Χώρα της Άνδρου με μεγάλη επιτυχία και μέσα από μια μουσικοχορευτική βραδυά παρουσίασε παραδοσιακές φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας μεταξύ αυτών της Κάσου και της Άνδρου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Έκθεση των φορεσιών στο Λαογραφικό Μουσείο Άνδρου με διάρκεια 2 μήνες . 
Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για την πρώτη επιχείρηση αποφάσισε να επιχειρήσει για 2η φορά στην Κάσο δημιουργώντας ένα χώρο με υψηλή αισθητική, τα Παραδοσιακά Διαμερίσματα Angelicas (www.angelicas.gr) .
Το 2001 αποφάσισε να δημιουργήσει ένα παραδοσιακό Ξενώνα στο Φρύ Κάσου , δίπλα στην παραδοσιακή οικία της , χαρακτηρισμένη ως Μνημείο , αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την Κασιώτικη φιλοξενία μέσα από ένα χώρο με υψηλή αισθητική και αξιοποιώντας στοιχεία της τοπικής παράδοσης .
Για μια ακόμη φορά προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να προβάλλει τα θετικά στοιχεία της αγαπημένης πατρίδας της , Κάσου και καταφέρνει να προσελκύσει ποιοτικό κοινό με υψηλό επίπεδο.
Ως επιχειρηματίας της Κάσου γνώρισε πολύ καλά τις δυσκολίες και αντιξοότητες που έχει να αντιμετωπίσει κάθε νέος επιχειρηματίας που θέλει να επενδύσει στο νησί και οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον .
Παράλληλα ως ελεύθερη επαγγελματίας Χημικός Μηχανικός εξειδικεύτηκε σε θέματα Περιβάλλοντος και συνεργάζεται με εταιρείες στο Τομέα Περιβάλλοντος με αντικείμενο την Λειτουργία και Συντήρηση Βιολογικών Καθαρισμών και Μονάδων επεξεργασίας νερού.
Συνόδευσε αποστολή Ελλήνων μαθητών σε Πανευρωπαϊκή Διοργάνωση στην Ορλεάνη της Γαλλίας για τη Προστασία των Δικαιωμάτων των Παιδιών , με διπλό ρόλο ως Μεταφράστρια για την Ελληνική αποστολή καθώς και Συνοδός της Ελληνικής Αντιπροσωπείας .
Ήταν ενεργό μέλος-εθελόντρια της Παγκόσμιας ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία και για σειρά ετών Υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης με μεγάλη δραστηριότητα σε επισκέψεις σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η προσωπικότητα της χαρακτηρίζεται από εργατικότητα, δυναμισμό , δημιουργική φαντασία και υψηλή αισθητική, διαθέτει υπομονή και επιμονή στους στόχους της , υψηλή αντίληψη , ευελιξία και διαθέτει την ικανότητα να αντιμετωπίσει ψύχραιμα δύσκολες καταστάσεις με ετοιμότητα.
Χαρακτηρίζεται από ήθος , αξίες και ειλικρίνεια στις σχέσεις της ,διαθέτει αναλυτική σκέψη και έχει διαπραγματευτικές ικανότητες .
Διαθέτει ικανότητες Manager καθώς στα πλαίσια της εργασίας της ως Product manager στην φαρμακευτική εταιρεία NOVARTIS επανειλημμένα χρειάστηκε να εκπαιδεύσει νέους συνεργάτες.
Έχει πολύ καλή επικοινωνία με τους πελάτες και συνεργάτες εδραιώνοντας μακροχρόνιες καλές και εποικοδομητικές σχέσεις . Διαθέτει φιλικότητα , είναι πολύ συνεργάσιμη και ταυτόχρονα έχει ισχυρή αντίληψη των αναγκών του συνομιλητή της και επικεντρώνεται στην επίτευξη του στόχου της .