Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ο Γιάννης Φραγκούλης, υποψήφιος με την Νησιωτική Ανατροπή


Αγαπητοί συμπατριώτες,
Αποφάσισα να συμμετέχω στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές, ως υποψήφιος με τον συνδυασμό ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Μπενέτου Σπύρου, λόγω της βαθιάς εκτίμησής μου προς το άτομό του και στην μέχρι σήμερα πετυχημένη πορεία του στα κοινά. Μετά λοιπόν από δική του παρότρυνση και έχοντας τους ίδιους οραματισμούς και πιστεύοντας ότι μπορώ να προσφέρω, συμμετέχω ως υποψήφιος, ευελπιστώντας πάντα στην εμπιστοσύνη που θα μου δείξετε και σεις.
Η ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση άρχισε από το 2002, βοηθώντας αρχικά τον Δήμο Κάσου και το Επαρχείο Καρπάθου – Κάσου. Προηγουμένως από το 1994, μετείχα ως μέλος του ΔΣ του Κασιακού Συλλόγου της παροικίας της Αθήνας. Από το 2004, με την εκλογή μου ως μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων και εντονότερα από το 2010, ως πρόεδρος αυτής, ασχολούμαι με τα προβλήματα που απασχολούν τους απανταχού συμπατριώτες μας, μεταφέροντας τα αιτήματα των τοπικών αρχόντων στην δυστυχώς Αθηνοκεντρική εξουσία.
Αυτή τη δράση, συνεχίζω μέχρι σήμερα και ελπίζω, εάν μου δοθεί η δυνατότητα και μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, να μπορέσω να συμβάλω στην αποτελεσματικότερη μεθόδευση επίλυσης χρονίων προβλημάτων των νησιών μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
Ο Γιάννης Φραγκούλης-Γεννήθηκε στη Νάπολι της Ιταλίας το 1960, από πατέρα Κασιώτη και μητέρα Καλαματιανή. 
Το 1977 εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και το 1981 ορκίστηκε ως Αξιωματικός Μηχανικός του Πολεμικού μας Ναυτικού. Υπηρέτησε σε διάφορους τύπους πλοίων του Στόλου μας για 13 συνολικά χρόνια. Στο διάστημα 1988-1990, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική (Monterey, California), όπου έλαβε πτυχίο (M.Sc) στις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες.
 Από τις αρχές του 1991 μέχρι το 1995, υπηρέτησε σε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια σε Υπηρεσίες Ξηράς. Από το 1992, άρχισε να ασχολείται ενεργά με τους Δωδεκανησιακούς συλλόγους της παροικίας μας. 
Το 2006, μετά από πολύχρονες προσπάθειες, συνέβαλε καθοριστικά στην συνένωση των Κασιακών παροικιακών συλλόγων της Αθήνας, πιστεύοντας πάντοτε στην ωφέλεια της συσπείρωσης των συμπατριωτών μας. 
Από το 2004, άρχισε να ασχολείται συστηματικά με την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων, στο ΔΣ της οποίας εξελέγη το 2005 και από το 2010 εκλέγεται ως Πρόεδρος. Παράλληλα, από το 2002, ασχολείται ενεργά με τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα Δωδεκάνησα.
Από το 2008, όταν αποστρατεύτηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, ανέλαβε εθελοντικά τα καθήκοντα διαχειριστή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάσου, έχοντας ως σκοπό την προβολή των τοπικών προϊόντων και την γενικότερη ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα, τόσο στην Κάσο, όσο και σε όλα τα Δωδεκάνησα, αξιοποιώντας τις διασυνδέσεις του, ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας στην Αττική.
Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητες της δράσης της Ομοσπονδίας, την συνεχή πίεση για επίλυση προβλημάτων, κυρίως σε τομείς Υγείας, Παιδείας και Συγκοινωνίας, που αφορούν άμεσα τους απανταχού συμπατριώτες μας. Τα τρία τελευταία χρόνια, λόγω κρίσης, με τη συνδρομή όλων των μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας, έδειξε ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα περίθαλψης ανασφάλιστων συμπατριωτών, που μεταβαίνουν στην Αθήνα για βοήθεια καθώς και στην αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού σε Ιατρεία των νησιών μας, μετά από συνεννόηση με τους κατά τόπους ιατρούς, συλλόγους και τις Ι. Μητροπόλεις.
Πιστεύοντας ακράδαντα στη συσπείρωση δυνάμεων με κοινούς στόχους, τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτύξει άριστες σχέσεις με φορείς, όπως η Ομοσπονδία Μικρών Κυκλάδων και όλες οι Ομοσπονδίες νήσων Β. Αιγαίου.
Για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους απανταχού συμπατριώτες μας, μέσω της Ομοσπονδίας και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάσου, οργάνωσε ενημερωτικές ημερίδες προσκαλώντας και προκαλώντας όλα τα εμπλεκόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα, με αντικειμενικό πάντοτε σκοπό, την ουσιαστική συμβολή στην επίλυση αυτών. Συμμετέχει λοιπόν ως υποψήφιος στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, μετά από παρότρυνση του Μπενέτου Σπύρου, λόγω της βαθιάς εκτίμησής του προς το άτομό του και στην μέχρι σήμερα πετυχημένη πορεία του στα κοινά.