Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Έρχονται αλλαγές

Στον αγώνα με την Ιαπωνία στο Νατάλ, ο Φερνάντο Σάντος θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα της Εθνικής μας. Καιρός ήταν.

ΝΙΚΟΣ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ


Όλοι και όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα, αλλά, ο Πορτογάλος προπονητής πήγε στο ματς με την Κολομβία με τη λογική της χρησιμοποίησης των παικτών που γνωρίζει και εμπιστεύεται και απέφυγε να κάνει τις επιλογές του σύμφωνα με την εικόνα της προπόνησης.


Προφανώς, δε δικαιώθηκε για αυτή την προτίμηση του. Φυσικά, έχει εναλλακτικές λύσεις, αλλά, για να αποδώσουν οι παίκτες που θα μπουν στον αγώνα, πριν από οτιδήποτε άλλο πρέπει ΟΛΟΙ να είναι σίγουροι ότι ξέρουν καλά τι θα αντιμετωπίσουν και ασφαλώς οφείλουν να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν στις μεταβολές μέσα στο παιχνίδι.


Γιατί οι Κολομβιανοί ‘’μας έπιασαν αιχμαλώτους’’, επειδή απλώς ήταν πιο ψύχραιμοι σε σχέση με εμάς και φυσικά έμοιαζαν να έχουν προετοιμασθεί καλύτερα από την Ελλάδα, ως προς την ‘’αναγνώριση’’ του παιχνιδιού μας.


Η εποχή της φουστανέλας έχει περάσει.


Το ποδόσφαιρο δεν κερδίζεται πια μόνο με τη ψυχή, την καρδιά και το φιλότιμο ή το πάθος. Αυτά μπορεί να τα έχουν και οι απέναντι.


Οι νίκες πηγαίνουν σε όποιον είναι πιο έτοιμος για τον αγώνα, σε εκείνον που έχει αφομοιώσει σωστά τις πληροφορίες για τον αντίπαλο, σε αυτόν που μπαίνει δυνατά από την αρχή στο γήπεδο και δείχνει ότι το μάτι του γυαλίζει από την επιθυμία και την αποφασιστικότητα, σε εκείνον που παίρνει γρήγορα τις κατάλληλες αποφάσεις ώστε να βάλει τη δική του σφραγίδα στο παιχνίδι, αντί να παρακολουθεί τις πρωτοβουλίες των άλλων.


Το ποδόσφαιρο είναι επιστήμη , πλέον.


Εάν θέλεις να προχωρήσεις, δεν αρκεί να το λες. Πρέπει και να το αποδεικνύεις, δείχνοντας σημασία στη λεπτομέρεια και με αυτοσυγκέντρωση σε κάθε στιγμή του αγώνα.


Μόνο έτσι παίρνεις νίκες στο Μουντιάλ και μετατρέπεις την απογοήτευση σε θετική ενέργεια.






ΠΗΓΗ::

http://www.antenna.gr/news/blogs/article/351900/erxontai-allages