Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Εορτάστηκε το ολοκαύτωμα της Κάσου «εν πλω» στη Ρόδο-Φωτορεπορτάζ

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο εορτάστηκε την Κυριακή 8 Ιουνίου το ολοκαύτωμα της Κάσου στη Ρόδο. Ρυμουλκά βγήκαν ανοιχτά της Ρόδου όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και ρίψη στεφάνων στη θάλασσα ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν στο ολοκαύτωμα της Κάσου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον σύλλογο Κασιωτών Ρόδου » Ο Χαδιώτης» και τον Παγκαρπαθιακό Σύλλογο Ρόδου και σε αυτήν παραβρέθηκαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σάββας Διακοσταματίου, ο επικεφαλής της παράταξης » Ρόδος Πορεία Ανατροπής» Γιώργος Υψηλάντης και πολλοί ακόμα.
Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση απέναντι από το Ακταίον για την αδελφοποίηση του Συλλόγου Κασιωτών Ρόδου με τον Παγκαρπαθιακό Σύλλογο Ρόδου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κασιωτών  Νίκος Κωνσταντινίδης και η πρόεδρος του Παγκαρπαθιακού συλλόγου Αρχοντούλα Λεντάκη, αναφέρθηκαν στην ομιλία τους στους στενούς δεσμούς που ενώνουν τους δυο λαούς των νησιών. Τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τους αγώνες και τις θυσίες. Επιλέχθηκε αυτή η ιστορική μέρα για την επισημοποίηση και την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης των δυο συλλόγων και πλέον ενωμένοι θα συμβάλλουν τα μέγιστα στον πολιτισμό.
Στη συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό σχήμα του Παγκαρπαθιακού συλλόγου.
rodosreport.gr