Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Δραστηριότητες βουλευτών στο περιθώριο του εορτασμού του Ολοκαυτώματος

Αριστοτέλης Παυλίδης τ.υπουργός 

Ο  τ. Βουλευτής – Υπουργός Α. Παυλίδης μετέβη στην Κάσο προσκεκλημένος του Δήμου Κασίων για να μετάσχει στις εκδηλώσεις της επετείου του ολοκαυτώματος της Κάσου (6 έως 7 Ιουνίου).
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κάσο συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο κ. Ερωτόκριτο και δημοτικούς του συμβούλους και στη συνέχεια με την νεοεκλεγείσα Δήμαρχο Κάσου κας Τσανάκη, την οποία συνεχάρη για την εκλογή της και της ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της.

Βασίλης Υψηλάντης βουλευτής Ν.Δ.
Την Κάσο επισκέπτεται από σήμερα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης, για τους εορτασμούς της 190ης Επετείου από το Ολοκαύτωμα της Κάσου.
Σήμερα το πρωί συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού, στην οποία συμμετείχε εκτός από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Ερωτόκριτο και τους Δημοτικούς Συμβούλους  και η νέα Δήμαρχος του νησιού κ. Μαίρη Τσανάκη.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, όπου τέθηκαν τα προβλήματα του νησιού, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελλάκη, στον οποίο οι παρευρισκόμενοι παρέθεσαν ιδιαιτέρως τα προβλήματα ολοκλήρωσης του γηπέδου της Κάσου και των σφαγείων του νησιού.
Στη συνέχεια ο κ. Υψηλάντης επισκέφθηκε το ιατρείο της Κάσου, όπου συνομίλησε με τον γιατρό κ. Νικόλαο Σιμσερίδη, που του παρέθεσε τα θέματα που έχουν να κάνουν με την υγειονομική κάλυψη του νησιού.
Το απόγευμα ο Βουλευτής θα παραστεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Κάσου για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος και θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων στον Αντιπέρατο ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και αύριο το πρωί θα παρακολουθήσει την επίσημη δοξολογία.
Κατά την παραμονή του στην Κάσο σήμερα το πρωί του δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους κατοίκους της Κάσου, σχετικά με τα θέματα που τους απασχολούν.

Μάνος Κόνσολας βουλευτής Ν.Δ.


Την Κάσο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους φορείς του νησιού και κατοίκους, να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να αναδείξει ορισμένα από αυτά, επιδιώκοντας να υπάρξουν άμεσες λύσεις.

Στον κ. Κόνσολα τέθηκε το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης του νησιού, που ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έθεσε άμεσα στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, ζητώντας να υπάρξει ανταπόκριση για την Αθήνα στο δρομολόγιο Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος προκειμένου να διευκολυνθούν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Κάσου.
Ο Υφυπουργός Μεταφορών δεσμεύθηκε ότι θα παρέμβει για να επιλυθεί το ζήτημα, αφού όπως επισήμανε και ο κ. Κόνσολας, η γραμμή αυτή είναι επιδοτούμενη.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και επικεντρώνονται στην ανάγκη εκτέλεσης των απαραίτητων έργων στο λιμάνι αλλά και στο πρόβλημα του νερού.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι η Κάσος χρειάζεται μία σύγχρονη μονάδα αφαλάτωσης που να καλύπτει με επάρκεια και ποιότητα τις ανάγκες του νησιού αλλά και έργα διαχείρισης των υδατικών πόρων ώστε να εγκαταλειφθεί το πανάκριβο και αναποτελεσματικό μοντέλο μεταφοράς νερού.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου δεσμεύθηκε να στηρίξει τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου αλλά και να αναδείξει την ανάγκη εγκατάστασης δύο νέων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στο νησί, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα, αν τυχόν υπάρξει πρόβλημα με το καλώδιο υποθαλάσσιας σύνδεσης, με το οποίο ηλεκτροδοτείται σήμερα η Κάσος.

Ο Μάνος Κόνσολας έθεσε και το θέμα της νησίδας Αρμάθια, για την οποία είπε ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στα πρότυπα του Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου Σαρίας και να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεσμεύθηκε, μάλιστα, να καταθέσει σχετική πρόταση σύντομα