Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Αγώνας Βετεράνων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ v Κάρπαθος - Κάσος(+video)

Από νωρίς το απόγευμα, οι εγκαταστάσεις του Star Sports Club είχαν φορέσει τα γιορτινά τους για να υποδεχθούν τον μεγάλο αυτό αγώνα. Το «πάγωμα» από την ήττα στον αγώνα με τον Π.Α.Ο.Κ. σίγουρα ήταν στο μυαλό όλων, όμως επειδή στον Ολυμπιακό τα συναισθήματα κατήφειας περισσεύουν και η αισιοδοξία πάντα θα υπάρχει, το άσχημο αποτέλεσμα δεν χάλασε την διάθεση κανενός.
Για πρώτη φορά, τους Βετεράνους συνόδευσαν στον αγωνιστικό χώρο τα παιδιά των Ακαδημιών του Ολυμπιακού στην Βούλα, υπερήφανα και χαμογελαστά. Στο επίκεντρο βρίσκονταν οι προπονητές τους, Κελεσίδης, Σιδέρης, Βαμβακούλας και Μίχος, με τους οποίους δεν έχασαν την ευκαιρία να αστειευτούν και να… δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά τους!

Πριν την έναρξη του αγώνα πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις. Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων κ. Αντώνης Γλύκας καλωσόρισε την αποστολή των αντίστοιχων της Καρπάθου και της Κάσου, τα παιδιά των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, τους γονείς τους και τον κόσμο που ήρθε να δει το παιχνίδι. Αναφέρθηκε στον αγώνα, λέγοντας πως αποτελεί συνέχεια του περσινού ραντεβού των δύο ομάδων, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως οι ερυθρόλευκοι σύντομα θα ταξιδέψουν στην Κάρπαθο και την Κάσο ώστε να ξαναπαίξουν με την αντίστοιχη ομάδα για κοινωνικό σκοπό. Επίσης, μετέφερε τον χαιρετισμό του Προέδρου της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, υπογραμμίζοντας πως ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια να ανατρέπει τις καταστάσεις και ξεπερνάει τα όποια εμπόδια θα του παρουσιαστούν. Στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε, δηλαδή η ομάδα Πρωταθλήτρια.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καρπάθου – Κάσου κ. Βαγγέλης Ζερβουδάκης ευχαρίστησε τους παλαιμάχους του Ολυμπιακού,  και ευχήθηκε να περάσουν όλοι ένα ευχάριστο απόγευμα.



Κατόπιν ακολούθησαν οι βραβεύσεις, με τους φιλοξενούμενους να απονέμουν τιμητική πλακέτα στον Σύνδεσμο Βετεράνων του Ολυμπιακού, την οποία παρέλαβε ο προπονητής της ομάδας κ. Αντώνης Τζανετουλάκος. Επίσης τιμήθηκε ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός με πλακέτα που παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος των Βετεράνων του Ολυμπιακού κ. Γιάννης Γκαϊτατζής, ενώ βραβείο απένειμαν για να επιβραβεύσουν το έργο που επιτελούν οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Με αναμνηστικές πλακέτες και μετάλλια τιμήθηκαν και ο Πρόεδρος των Βετεράνων Γιώργος Δαρίβας, ο Αρχηγός Ηλίας Ρωσίδης που το παρέλαβε στην δεξίωση που ακολούθησε, ο Αντιπρόεδρος των Βετεράνων Γιάννης Γκαϊτατζής, ο «κέρβερος» γκολκήπερ του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Κελεσίδης και φυσικά ο Γενικός Γραμματέας των Βετεράνων του Ολυμπιακού κ. Αντώνης Γλύκας για το μεγάλο και αξιέπαινο οργανωτικό και όχι μόνο, έργο που προσφέρει στην Ιστορία του Ολυμπιακού.

Η προσέλευση του κόσμου έδωσε το δικό της ξεχωριστό χρώμα στην επισημότητα που διέκρινε τον αγώνα. Ανάμεσα στο κοινό ήταν ο Πρόεδρος κ. Κώστας Ζευζεκίδης και μέλη του Συνδέσμου του Ολυμπιακού στην Στουτγάρδη, οι οποίοι έβγαλαν και αναμνηστικές φωτογραφίες με τους Βετεράνους.

Ακολούθησαν ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές, με τα παιδάκια των Ακαδημιών να τραγουδούν μεγαλοφώνως τον Ύμνο του Ολυμπιακού, αλλά και τον Εθνικό μας Ύμνο, κάτι ξεχωριστό, που συναντήσαμε για πρώτη φορά σε αγώνα Βετεράνων.

Ύστερα από αυτά, ήταν ώρα για μπάλα! Στην αποστολή των Βετεράνων του Ολυμπιακού βρέθηκαν οι Κελεσίδης, Σταυρόπουλος, Μπονόβας, Λουτσιάνο, Βαμβακούλας, Σιδέρης, Γλύκας, Ρουμελιώτης, Μπάρμπαρης, Κουμαριάς, Κωττάκης, Γαϊτανάρος, Καλαμάρας, Αρζινός, Κτενάς, Σαννης, Καλύβας, Κακλαμάνος, Βέλιος, Πασάς, Γ. Γκαβέτσος, Χρήστος Καλτσάς και ο γιός αυτού, Κώστας. Την αποστολή συμπλήρωσαν οι Γκαϊτατζής, Μίχος, Γεωργουδάκης, Σωτήρης Γκαβέτσος, Καλύκας και Κριμιτζάς. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Αντώνης Τζανετουλάκος και φροντιστές οι Τουλγέρογλου και Ρηγούτσος

Η ομάδα παρατάχθηκε με τους Κελεσίδη, Βαμβακούλα, Σιδέρη, Χρήστο Καλτσά, Κακλαμάνο, Λουτσιάνο, Σταυρόπουλο, Μπονόβα, Καλαμάρα, Καλύβα και Γλύκα.

Οι βετεράνοι της Καρπάθου και της Κάσου ευτύχησαν να προηγηθούν με 0-1, κάτι όμως που σύντομα άλλαξε, αφού ο Λουτσιάνο, που για ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση, «τσίμπησε» την μπάλα προ του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων και έγραψε το 1-1. Λίγο αργότερα, ο Μπάμπης Σταυρόπουλος έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει ένα από τα ωραιότερα γκολ σε αγώνα βετεράνων, αλλά το γυριστό που έπιασε ύστερα από σέντρα του Μπονόβα κατέληξε άουτ. Το 2-1 πέτυχε με κεφαλιά – κανονιά ο Αλέκος Κακλαμάνος ύστερα από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα ακριβείας του Χρήστου Καλτσά. Ο Ροδίτης επιθετικός πέτυχε και το 3-1 με βολίδα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιάννης Σιδέρης συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να πετυχαίνει γκολ εναντίον της Καρπάθου και της Κάσου, και με κεφαλιά έκανε το 4-1. Ο Κακλαμάνος ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του κάνοντας το 5-1, ενώ ο Καλαμάρας πέτυχε το 6-1 και 7-1 με ωραία σουτ. Τον χορό των γκολ για τον Ολυμπιακό έκλεισε με το τέταρτο προσωπικό του, ο Αλέκος Κακλαμάνος. Οι βετεράνοι της Καρπάθου και της Κάσου κατάφεραν να μειώσουν το σκορ σε 8-2 λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Μετά την λήξη του αγώνα, στο RedPlanet.gr μίλησε ο Γενικός Γραμματέας των Βετεράνων, κ. Αντώνης Γλύκας, ο οποίος μας είπε τις εντυπώσεις του:

«Ο 629ος αγώνας των Βετεράνων του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και με νικηφόρο αποτέλεσμα για μία ακόμη φορά. Όπως θα διαπιστώσατε, σήμερα επρόκειτο για μία μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή, από αυτές που μόνον οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού ξέρουν να προετοιμάζουν. Παρακολουθήσαμε μία δυνατή αναμέτρηση υψηλών, όπως πάντα, προδιαγραφών, η οποία πάνω από όλα έγινε με τον δέοντα σεβασμό, την φιλοξενία και την αγάπη προς τον αντίπαλο. Μετά από μία εβδομάδα στην Αθήνα και αναμετρήσεις με άλλες ομάδες, οι Βετεράνοι της Καρπάθου και της Κάσου μαζί με τους Βετεράνους του Ολυμπιακού προσέφεραν μία υπέροχη ποδοσφαιρική παράσταση στην οποία ευτυχήσαμε να έχουμε τον «μαέστρο» Λουτσιάνο και τον «σολίστα» Κακλαμάνο! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτούς και σε όλα τα άλλα παιδιά των δύο αποστολών.

Το γεγονός που χειροκρότησαν όλοι, και πιστεύω είναι άξιο αναφοράς ήταν η στιγμή που τα εκατό και πλέον παιδιά από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού τραγούδησαν μαζί χέρι – χέρι με τις μεγάλες δόξες του ερυθρόλευκου παρελθόντος, τον Ύμνο του Ολυμπιακού και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.

Τέλος, επειδή ο αγώνας έγινε μία μέρα μετά το άσχημο αποτέλεσμα εναντίον του Π.Α.Ο.Κ., εμείς στέλνουμε ενωμένοι, όπως πάντα, το μήνυμα ότι ο Ολυμπιακός είναι εδώ και πως έχει δείξει μέσα στην Ιστορική του πορεία πως μπορεί να ξεπερνά τα εμπόδια που εμφανίζονται στην πορεία προς τον τίτλο. Στεκόμαστε δίπλα στην ομάδα μας, τον Πρόεδρο, τον προπονητή και τους παίκτες και καλούμε όλους το Σάββατο να βρίσκονται στο γήπεδο για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και την Τρίτη στον πολύ κρίσιμο αγώνα εναντίον της Μάλμε».

Σε ότι αφορά τα των Βετεράνων, εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τις δόξες του παρελθόντος στον υπ' αριθμόν 630 αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 του μηνός στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ανάμεσα σε αυτούς και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού προς ενίσχυση της Ι.Μ. Πειραιώς.