Παρασκευή 6 Ιουλίου 2007

ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ

Προς
Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας
Νοτίου Αιγαίου
κ. Κόκκινο Χαράλαμπο

κύριε Γενικέ,
Η τελευταία τραυματική – καταστροφική εμπειρία της Πάρνηθας θα έπρεπε να μας κάνει όλους περισσότερο προσεκτικούς και ευαίσθητους στα θέματα προστασίας περιβάλλοντος και δασοπροστασίας.
Στην Κάρπαθο αυτή την περίοδο με ευθύνη του Δήμου Καρπάθου συμβαίνουν γεγονότα που δεν ταιριάζουν ούτε στις ευαισθησίες που θα έπρεπε να μας διακατέχουν ούτε είναι συμβατά με την προστασία των προαναφερθέντων. Λειτουργεί ένας «σκουπιδότοπος» σε απαράδεκτες συνθήκες και παρότι απευθύνθηκα προσωπικά στο κ. Δήμαρχο εφιστώντας του την προσοχή αυτός «κωφεύει». Αντί της επίχωσης των σκουπιδιών από συνεργεία του Δήμου , με εντολή Δημάρχου, προβαίνουν στην καύση η οποία ενέχει κινδύνους φωτιάς και μολύνει το περιβάλλον.
Οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται αλλά ως άλλος «Καίσαρ» δεν δίνει σημασία ο κ. Δήμαρχος.
Απευθύνομαι σε εσάς γιατί έχετε την πολιτική και διοικητική ευθύνη. Δεν είστε αναρμόδιος κ. Γενικέ και δεν μπορείτε να μεταφέρεται την ολιγωρία και την ευθύνη αποκλειστικά στο κ. Δήμαρχο.
Κάτοικοι του νησιού κατέθεσαν αίτηση – καταγγελία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, τον ενημέρωσαν για τα τεκταινόμενα άλλα δεν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα.
Υπάρχει πλήθος αποδεικτικού υλικού για αυτά που συμβαίνουν.
κύριε Γενικέ,
Σας παρακαλώ για την άμεση επέμβαση σας. Ο καταμερισμός ευθυνών εκ των υστέρων δεν αποσοβεί την όποια καταστροφή δάσους ή περιβαλλοντική μόλυνση. Εν αναμονή των ενεργειών σας .
Σας επισυνάπτω την καταγγελία των κατοίκων της Καρπάθου
Με εκτίμηση,
Γιάννης Παρασκευάς
Βουλευτής Δωδ/σου
ΠΑΣΟΚ