Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Άγονη Γραμμή Γόνιμη 2008: 2η Μετακίνηση

Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε 14 νησιά της άγονης γραμμής διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Διάδραση» που φέτος επεκτείνει τη δράση της και σε τρία χωριά στο Ζαγόρι. Το πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», απευθύνεται κυρίως σε παιδιά αλλά και σε μεγάλους και περιλαμβάνει εκδηλώσεις εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα με ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων
Το φετινό πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη 2008» ξεκίνησε στις 7 Φεβρουαρίου από τη Νίσυρο, με επόμενους σταθμούς την Τήλο, τη Σύμη, την Κάσο, την Κάρπαθο. Στη συνέχεια ακολουθούν οι Κυκλάδες (Αστυπάλαια, Ανάφη, Ηρακλειά, Αμοργός, Δονούσα), οι Σποράδες (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος) και τα Κύθηρα, ενώ ο κύκλος της φετινής διοργάνωσης θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, με εξορμήσεις πολιτισμού σε τρία χωριά του Ζαγορίου.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα πολιτιστικής επιμόρφωσης στα σχολεία των νησιών έχει ως εξής:

- Εργαστήρι Ψηφιακών Τεχνών / Φωτογραφίας / video
- Εργαστήρι Κατασκευής κούκλας
- Εργαστήρι Τεχνικών Τσίρκου / Ακροβατικά
- Εργαστήρι Κρουστών

Εκτός από τα εργαστήρια που απευθύνονται στους μαθητές των σχολείων, διοργανώνονται παράλληλα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως παραστάσεις κουκλοθέατρου, προβολές ταινιών, συναυλίες, κ.ά., ενώ στα Ζαγοροχώρια που από φέτος έχουν ενταχθεί πιλοτικά στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν επιπλέον:

- Βραδιές ποίησης (γνωστοί Έλληνες ποιητές απαγγέλλουν αποσπάσματα έργων τους)
- Θεατρικές παραστάσεις
- Κινηματογραφικές προβολές ταινιών

Διοργάνωση: Διάδραση – Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
Εκτέλεση παραγωγής: NO PRODUCTION

Μέγας Χορηγός: WIND

Κύριος Χορηγός: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Χορηγοί: Blue Star Ferries - Interamerican

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ – ΝΕΤ 105,8 – ΕΡΑ Δίκτυο – Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία - ATHENS VOICE

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, του Μουσείου Μπενάκη και του Ecocinema.

Info
Διάδραση
Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
Μιαούλη 15 - τηλ: 210 3211479
Υπεύθυνος προγράμματος «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ 2008»
Στέφανος Νόλλας
e-mail: snol3@yahoo.grThis e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it - nollas@diadrasi.orgThis e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Γραμματεία: Δάφνη Τόλη
daff677@yahoo.com