Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΚΑΣΟΥ /ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ »

Στις 12 & 13/02/2008 ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Κάσου, κλιμάκιο του Δ.Σ Κάσου και τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής Γ.Φραγκούλη συναντήθηκε με εκπροσώπους της πολιτείας προκειμένου να συζητήσει μαζί τους σημαντικά θέματα αρμοδιότητάς τους που αφορούν την Επαρχία Καρπάθου – Κάσου.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υφυπουργό Πάνο Καμμένο με θέμα τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών της Επαρχίας για τα οποία μάλιστα το Επαρχείο έχει ζητήσει εγγράφως τη συνδρομή του Υπουργείου. Ο Υφυπουργός ήταν ενήμερος και διαβεβαίωσε ότι γίνονται ήδη οι απαραίτητες ενέργειες για να αυξηθεί η επιδότηση στην εταιρία Blue Star Ferries προκειμένου να συνεχιστούν και αυτό το καλοκαίρι τα δρομολόγια του Blue Star 2 από τον Πειραιά προς την Κάρπαθο και επιπλέον θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να επεκταθεί η γραμμή και προς την Κάσο. Επιπλέον έγινε πρόταση της αντιπροσωπείας να δρομολογηθεί και ένα πλοίο που θα ανήκει στις επιδοτούμενες γραμμές και θα συνδέει τον Πειραιά με την Κρήτη (Ηράκλειο), με την πρωτεύουσα της Δωδ/σου Ρόδο και την Επαρχία Καρπάθου. Όσον αφορά την αεροπορική συγκοινωνία τονίστηκε και πάλι η πρόταση του Επαρχείου να μετατεθεί το θερινό δρομολόγιο Ρόδου – Καρπάθου – Κάσου τουλάχιστον μια ώρα αργότερα για να εξυπηρετεί καλύτερα τους κατοίκους της Επαρχίας.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της Επαρχίας επισκέφτηκε τα γραφεία της Διεύθυνσης Περιφέρειας Νήσων της ΔΕΗ έχοντας μαζί της όλη τη σχετική αλληλογραφία που έχει στείλει για τα προβλήματα της Επαρχίας. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα προβλήματα της στελέχωσης σε προσωπικό του δικτύου διανομής σε Κάρπαθο και Κάσο καθώς και το ζήτημα των συχνών βλαβών και διακοπών ρεύματος στην Κάσο.

Στο Υπουργείο Υγείας έλαβε χώρα συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας Γ. Παπαγεωργίου με τον οποίο συζητήθηκαν τα θέματα της ανέγερσης του Γενικού Νοσοκομείου Κάρπαθου, του εξοπλισμού των υγειονομικών μονάδων και άλλα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Εντευκτήριο Ολυμπιτών Αττικής στον Πειραιά με την Πρόεδρο του Συλλόγου της Αδελφότητας των Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" και μέλη της παροικίας καθώς επίσης και με μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Κασίων.