Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Ο κ. ΚΑΣΣΑΡΑΣ στην ΚΑΣΟ σε ένα ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ


Η τελευταία κακοκαιρία και ο εξ αυτής αποκλεισμός της Κάσου, από αέρος και θαλάσσης, έδωσαν τη δυνατότητα στον Γιώργο Κασσάρα να ζήσει 3 ημέρες με τους κατοίκους του φιλόξενου νοτιότερου νησιού μας.

Επισκέφθηκε το Δημαρχείο, το Γυμνάσιο, το Ιατρείο και τη Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Κάσου και έτσι του δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσει, με το Δήμαρχο κ. Ερωτόκριτο Δημήτρη, αρκετούς άλλους παράγοντες, επαγγελματίες και απλούς κατοίκους, τα προβλήματα του νησιού, όπως π.χ.:

1. Το λιμάνι, που είναι το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, αφού ξεπέρασε σε χρόνια κατασκευής ακόμη και το αεροδρόμιο της Καλύμνου. Μέχρι να ολοκληρωθεί, όπως είναι φυσικό, παραμένει έρμαιο στη βούληση των μποφόρ. Σε δόξα της πολιτικής βούλησης που επικαλούνται οι κυβερνήσεις για εφαρμογή νησιωτικής πολιτικής…

2. Τα σφαγεία, που δυστυχώς μόνον η δημοπράτηση για ανάδειξη αναδόχου διαρκεί 2-3 χρόνια τώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημα των κτηνοτρόφων του μικρού νησιού.

3. Το ΚΕΠ που το στελέχωναν αρχικά 3 συμβασιούχοι, παιδιά της Κάσου, τα οποία με τη μονιμοποίησή τους τοποθετήθηκαν εκτός Κάσου. Έτσι ταλαιπωρούν τους πολίτες έχοντας το ΚΕΠ, ‘’ΚΛΕΙΣΤΟΝ’’, σε ένα νησί χωρίς πολλές Δημόσιες Υπηρεσίες και ταυτόχρονα έδιωξαν 3 οικογένειες από το νησί, που δεν ανθεί δημογραφικά. Το επόμενο σοφό βήμα τους τώρα θα είναι να στείλουν υπάλληλο από αλλού, για να ζητά από την επομένη ημέρα, μετάθεση για τον τόπο του.

Με παρόμοιες πολιτικές ερημώνουν τα νησιά κύριοι Υπουργοί και διοικούντες τα Υπουργεία Δημ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ.λπ.

Κατά τα λοιπά όσοι επισκέπτονται την Κάσο το καλοκαίρι χαίρονται το φυσικό κάλλος και την ηρεμία του νησιού, αλλά δεν φαντάζονται τι σημαίνει χειμώνας για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του νησιού.

Ο Γιώργος Κασσάρας μετά τον τριήμερο, ευχάριστο όσο και χρήσιμο για τον ίδιο, αποκλεισμό στην Κάσο, μετέβη στην Κάρπαθο όπου είχε συνάντηση με τον συντονιστή και μέλη της Σ.Ε. ΠΑΣΟΚ Καρπάθου και στη συνέχεια αναχώρησε για την Αθήνα.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΚΑΣΣΑΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ- π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ