Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Στα δικαστήρια οι καταγγελίες για ελληνοποιήσεις τουρκικών αρνιών

Τα δικαστήρια θα απασχολήσει η εισαγωγή των 316 ελληνοποιημένων τουρκικών αρνιών στην πασχαλινή αγορά της Κρήτης μέσω Κάσου, που είχε καταγγείλει με δηλώσεις του πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων του νομού Ηρακλείου Κώστας Καράτζης.


Ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, που υπεραμύνεται της ελληνικότητας των αρνιών της Κάσου, έδωσε εντολή στη νομική υπηρεσία, ύστερα από συνεννόηση με τις υπηρεσίες ελέγχου της νομαρχίας, τον δήμαρχο και τους κτηνοτρόφους της Κάσου, να κατατεθεί αγωγή και μήνυση κατά του κ. Καράτζη, ζητώντας του ως αποζημίωση το ποσό των 500.000 ευρώ. Η μήνυση και η αγωγή κατά του προέδρου των κτηνοτρόφων, όπως έγινε γνωστό, γίνεται για συκοφαντική δυσφήμηση και οικονομική ζημιά των κτηνοτρόφων της Κάσου, οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν, προσκόμισαν νόμιμα πιστοποιητικά κατοχής και μεταφοράς για σφαγή στην Κρήτη των 316 αρνιών.

Από την πλευρά του ο κ. Καράτζης χαρακτηρίζει ως σπασμωδικές τις ενέργειες των αρχών και των παραγόντων της Κάσου και υποστηρίζει ότι πίσω από αυτές κρύβονται οικονομικά συμφέροντα.

«Είναι στόχος οικονομικών συμφερόντων γιατί χτυπάμε ως κτηνοτροφικό σύλλογος τα κυκλώματα ελληνοποιήσεων. Δεν τρομοκρατούμαι από τέτοιες ενέργειες και απειλές.

Στα δικαστήρια θα μας δοθεί η ευκαιρία να αποκαλύψουμε σε όλες τις διαστάσεις τον τρόπο δράσης των κυκλωμάτων με τα παράνομα βαφτίσια στην ελληνική αγορά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των συλλόγων κτηνοτρόφων Ηρακλείου, προσθέτοντας ότι ο νομάρχης Δωδεκανήσου είναι παραπληροφορημένος για τα πραγματικά γεγονότα και τη δράση των κυκλωμάτων ελληνοποιήσεων.

«Εξαρχής για μας ήταν ύποπτο το φορτίο των ζωντανών αρνιών από την Κάσο.

Εχουμε στοιχεία για τη δράση των κυκλωμάτων και θα τα αποκαλύψουμε στο δικαστήριο», αναφέρει ο κ. Καράτζης, εξηγώντας παράλληλα ότι αμέσως μετά τις πρόσφατες καταγγελίες τους «η αγορά καθάρισε από τις ελληνοποιήσεις, είχαν μεγάλη ζήτηση τα ντόπια κρητικά κρέατα και πολύς κόσμος αγόραζε απευθείας από τους κτηνοτρόφους».

Μ. Κοκολάκης/εφ. ΤΟ ΕΘΝΟΣ