Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Επιμένει ο Επαρχος για το Blue Star 2 – «Συκοφαντικές φήμες» αποδυναμώνουν την προσπάθεια

Κοινωνός της απαίτησης των κατοίκων του νησιού, να συνεχίσει τις προσπάθειές του για επαναδρομολόγηση του Blue Star 2, έγινε ο Επαρχος Καρπάθου – Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, κατά την περιοδεία του σήμερα με τον νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη στο νησί.

Ο κ. Ερωτόκριτος διαβεβαίωσε τους συμπατριώτες του, ότι θα συνεχίσει αταλάντευτος την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, παρά τις συκοφαντικές φήμες που κυκλοφόρησαν κύκλοι, σύμφωνα με τις οποίες, ο Επαρχος φέρεται να έχει θέσει υποτίθεται «βέτο» στη δρομολόγηση του πλοίου στην Κάρπαθο αν δεν προσεγγίζει και την Κάσο.

Οι συγκεκριμένοι κύκλοι υποκινούνται από προφανείς σκοπιμότητες, τονίζει ο Επαρχος Καρπάθου, υπενθυμίζοντας τον αγώνα δρόμου και τις πιέσεις που έχει ασκήσει ώστε να επαναδρομολογηθεί το Blue Star 2, οι προσεγγίσεις του οποίου κατά την περυσινή περίοδο είχαν αποφέρει σημαντικά οφέλη στην Κάρπαθο.

«Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος και φέτος, ώστε να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα, τη σύνδεση με Ρόδο και Πειραιά», δηλώνει ο κ. Ερωτόκριτος, προσθέτοντας ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποδυναμώνει αυτήν την κοινή προσπάθεια με φήμες ευφάνταστες και ανυπόστατες και συκοφαντικές που διακατέχονται από στείρο τοπικισμό, ο οποίος δεν οδηγεί πουθενά και βλάπτει τον τόπο ».

Ο Έπαρχος, καλεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να μεριμνήσει ώστε να μη στερηθούν η Κάρπαθος της τακτικής και ποιοτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσής της ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που η επικοινωνία με τον πειραιά έχει περιοριστεί στα δύο δρομολόγια την εβδομάδα με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται.