Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Τιμή στον ηρωικό σμηναγό Κώστα Ηλιάκη

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης κορυφώθηκαν σήμερα, 23 Μαΐου 2008, στην Κάρπαθο οι εκδηλώσεις «Ηλιάκεια 2008» στη μνήμη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη , με τη συμπλήρωση δύο ετών από την πτώση του αεροσκάφους του, κατά τη διάρκεια αναχαίτισης, στον εναέριο χώρο του νησιού.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Α/ ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Δημήτριο Γράψα και τον Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο κ. Ιωάννη Γιάγκο. Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ζωίδης και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηλιάκεια2008» έγινε και η αδελφοποίηση του Δήμου Καρπάθου με το Δήμο Χανίων, παρουσία του δημάρχου Χανίων κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη και πολυμελούς αντιπροσωπείας του δήμου.

Ο Δήμος Καρπάθου σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και τον Δήμο Χανίων συνδιοργάνωσαν τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τετάρτη 21 Μαΐου 2008:
Εγιναν ποδοσφαιρικοί αγώνες των Παλαιμάχων Χανίων, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Συνδέσμου Βετεράνων Επαρχίας Καρπάθου - Κάσου και των Βεταράνων Ποσειδώνα Καρπάθου και διεξήχθηκαν στο Εθνικό Στάδιο Καρπάθου (Απέρι).
Πέμπτη 22 Μαΐου 2008: Γεύμα μeσημεριανό στο «Γλάρος» Αγ. Νικολάου Αρκάσας. Αδελφοποίηση Δήμου Καρπάθου - Δήμου Χανίων το βράδυ στο Αμφιθέατρο Δήμου Καρπάθου:. Παρουσίαση Χορευτικών Συγκροτημάτων: 'Λύκειο Ελληνίδων Καρπάθου' - 'Συγκρότημα Χανίων', παρουσίαση-προβολή Ηχοράματος με θέμα: «Ενας ήρωας από την Κρήτη στον ουρανό της Καρπάθου» & Παράθεση βραδινού δείπνου από τον Δήμο Καρπάθου προς τιμήν του Δημάρχου Χανίων και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παρασκευή 23 Μαΐου 2008: Επιμνημόσυνη Δέηση, Κατάθεση στεφάνου στο μνημέιο, Ομιλίες & Διέλευση Αεροσκαφών.

www.arkassa.com