Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Ολυμπιακή.: Διαβεβαιώσεις Χατζηδάκη

"Διαβεβαιώσεις σε Δημάρχους και Νομάρχες άγονων γραμμών, έδωσε με επιστολές του ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης, για απρόσκοπτη λειτουργία της Ο.Α. Αρνητικά στο διάλογο τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στην Ολυμπιακή"

Επιστολές σε Δημάρχους και Νομάρχες άγονων γραμμών, έστειλε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης περισσότερες πληροφοριές, στις οποίες τους διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει κανένα κενό στις πτήσεις των άγονων γραμμών ακόμη και κατά τη διάρκεια των διαδικασιών αποκρατικοποίησης της ΟΑ.

Στην επιστολή ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι είναι υποχρέωση του κράτους να επιδοτεί τις άγονες γραμμές, που προβλέπει και η κοινοτική νομοθεσία, πράγμα που δεν επηρεάζεται από το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εταιριών και διαβεβαιώνει ότι το ελληνικό κράτος οφείλει και θα συνεχίσει να καλύπτει τους άγονους προορισμούς και μετά την αποκρατικοποίηση της ΟΑ.

Οι επιστολές στάλθηκαν στους Δημάρχους και Νομάρχες Ικαρίας, Λέσβου, Λήμνου, Σάμου, Χίου, Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Καστελόριζου, Κω, Λέρου, Ρόδου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Σητείας, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σκιάθου, Σκύρου, Αλεξανδρούπολης, Καλαμάτας, Κυθήρων και Ακτίου Πρέβεζας.

Επίσης αποδέκτες επιστολών έγιναν τόσο ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, όσο και ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος ως πρόεδρος της ΕΝΑΕ.

Εν τω μεταξύ δεν αποδέχονται την πρόταση του υπουργού Μεταφορών για διάλογο και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στην Ολυμπιακή, εκτός των πιλότων, που θα αποφασίσουν την Τρίτη για τη στάση τους.