Βαρύτατη κατηγορία κατά του υφυπουργού Πάνου Καμένου για στημένη προκήρυξη στις άγονες γραμμές, διατύπωσε σε γεύμα εργασίας με τους ναυτιλιακούς συντάκτες ο πρόεδρος της ΕΕΑ Απόστολος Βεντούρης.

Όπως είπε ο ίδιος ο κ. Βεντούρης, ο υφυπουργός ένα μήνα πριν προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τις άγονες γραμμές, είχε επικοινωνήσει με τον δήμαρχο της Κάσου ή της Καρπάθου (δεν θυμόταν ακριβώς) και του είπε ότι κανόνισε να πάει στη γραμμή τους το πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ.

Σύμφωνα με τον κ. Βεντούρη, όταν ανακοινώθηκαν οι τελευταίες προκηρύξεις, στο δρομολόγιο Πειραιά – Κάσου – Καρπάθου- Ηρακλείου δεν υπήρχε η υποχρεωτική 5η κατηγορία πλοίων, ενώ περιελάμβανε φωτογραφικές διατάξεις που ευνοούσαν το πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ της Blue Star.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βεντούρη, το υπουργείο Ναυτιλίας διόρθωσε εκ των υστέρων την προκήρυξη μετά από έντονες διαμαρτυρίες της ΛΑΝΕ.

Πάντως, ο υφυπουργός Ναυτιλίας με τον οποίο ο ΣΚΑΪ επικοινώνησε, υποστήριξε ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπήρξε ένα τυπογραφικό λάθος, καθώς υπήρχαν στοιχεία για τη 5η κατηγορία πλοίων αλλά απουσίαζε ο τίτλος: 5η κατηγορία.

Επίσης ο κ. Γαλανάκης της ΛΑΝΕ με τον οποίον ο ΣΚΑΪ επίσης επικοινώνησε, αν και επέμενε ότι η προκήρυξη έγινε για να ευνοηθεί το πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ωστόσο, παραδέχθηκε ότι καμία προκήρυξη δεν είναι έγκυρη εάν δεν περιλαμβάνει και την 5η κατηγορία.

Πάντως, κύκλοι του ΥΕΝ διέρρευσαν ότι ο υφυπουργός προτίθεται να υποβάλει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του κ. Βεντούρη.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του διαχώρισε ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος απέρριψε τα όσα αναφέρθηκαν από τον κ. Βεντούρη περί φωτογραφικών διατάξεων στις προκηρύξεις των άγονων γραμμών.
ΠΗΓΗ: skai.gr