Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Τα ίδια Παντελάκη μου....τα ίδια Παντελή μου

Την ίδια ώρα που ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αν. Παπαληγούρας, ανακοίνωνε πως σήμερα, που γιορτάζει ο προστάτης των ναυτικών Αγιος Νικόλαος, θα στείλει μέσω του θαλάμου επιχειρήσεων τις ευχές του στους ναυτικούς, απλήρωτοι οι ναυτικοί έξι πλοίων της ακτοπλοϊας απεργούσαν και οργισμένοι οι επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά διαμαρτύρονταν, με στόχο την κυβέρνηση της ΝΔ και τους κακοπληρωτές εφοπλιστές.Η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κράτησε δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά τα πλοία της G.A. FERRIES, «Νταλιάνα», με προορισμό Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Σύμη και Ρόδο, και «Μιλένα», με προορισμό Σίφνο, Μήλο, Θήρα, Ηράκλειο, Κάσο, Κάρπαθο, Χάλκη.

Να σημειωθεί πως για το δεύτερο πλοίο μόλις χτες το μεσημέρι η εταιρεία πήρε έγκριση από το ΥΕΝΑΝΠ για... έκτακτη δρομολόγηση, παρά την απεργία των ναυτικών. Επίσης στο λιμάνι έμεινε το «Sardinia Verra» της «Κallisti Ferries», που είχε δρομολόγια για Ικαρία-Σάμο.

Οργή
Οργισμένοι επιβάτες του πλοίου Νταλιάνα, χτες το απόγευμα, διαμαρτυρήθηκαν στον εφοπλιστή Γ. Αγούδημο, που πέρασε με το αυτοκίνητό του από το λιμάνι, τάχθηκαν υπέρ των ναυτεργατών και ζητούσαν μάταια να κατέβει στο λιμάνι ο ίδιος ο κ. ΥΕΝΑΝΠ, αφού το υπουργείο βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Η κ. Μαρία Χατζηιωάννου διαμαρτυρόταν, γιατί είχε φέρει από το νοσοκομείο συγγενή της με ασθενοφόρο στο λιμάνι, προκειμένου να επιστρέψουν στην Πάτμο.

Ο κ. Παναγιώτης Παντελίδης δήλωσε: «Παίρνουν τις επιδοτήσεις οι εφοπλιστές, όπως ο Αγούδημος. Και αφήνουν απλήρωτους τους ναυτικούς. Είχα έρθει σε οφθαλμίατρο. Τι θα κάνω τώρα... Πλήρωσα εισιτήριο και τώρα θα πληρώσω και... ξενοδοχείο».

Μέχρι και τις 8 το βράδυ, τα πλοία δεν είχαν αποπλεύσει.

Και χωρίς αεροπλάνα

Την ίδια ώρα χωρίς αεροπορική σύνδεση έχει μείνει η Κάσος από την Τετάρτη εξ'αιτίας της απεργίας των εργαζομένων στις Όλυμπιακές Αερογραμμές...