Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Κάσου


Προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού της Κάσου, το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο της GA Ferries "Μαρίνα", όταν σήμερα το πρωί στις 08:30, είχε αποβιβάσει με ασφάλεια τους λιγοστούς επιβάτες και ετοιμαζόταν να αποπλεύσει το "χτύπησαν" τεράστια κύματα.

Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδο,Κάρπαθο, Κάσο, Σαντορίνη, Μήλο, Πειραιά, υπέστη υλικές ζημιές ενώ ουδείς από τους 20 περίπου επιβάτες και το 45μελές πλήρωμα τραυματίσθηκε.

Το "Μαρίνα" έπλέε 5,5 ν.μ. έξω από το λιμάνι για σχεδόν μία ώρα , και ο πλοίαρχος του ζήτησε από το ΥΕΝΑΝΠ να του δοθεί άδεια είτε να επιστρέψει στη Ρόδο, είτε στον Πειραιά προκειμένου να επιθεωρηθεί, ενώ απέκλησε την Κάσο, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Eμπορικής Nαυτιλίας, το πλοίο υπέστη μικρές υλικές ζημιές, πάνω από την υφαλογραμμή, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Μετά από έλεγχο του επετράπη ο απόπλους για Θήρα, Πειραιά όπου και θα γίνει ενδελεχής έλεγχος και επισκευή των ζημιών. Στο πλοίο επέβαιναν 16 επιβάτες, 9 φορτηγά και 7 ιχ.