Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Επίσκεψη Επάρχου Καρπάθου –Κάσου στον Παναμά


Ο Έπαρχος Καρπάθου –Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος μετά την Αμερική όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Τουριστικού Οργανισμού της Νομαρχίας στην τουριστική –Εμπορική έκθεση στο Atlantic City του Ν Τζέρσει, μετέβη στον Παναμά, επικεφαλής αντιπροσωπεία, για να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του πρώτου πλοηγού που διέσχισε τη διώρυγα του Παναμά, στις 15 08 1914, Νικήτα Μαυράκη, που γεννήθηκε στην Κάσο.

Κατά την παραμονή του στην πόλη του Παναμά, είχε συναντήσεις με τον γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής , Χαράλαμπο Τζανετάτο, τον πρόξενο Αναστάσιο Αθανασόπουλο, τον Πρόεδρο της ελληνικής Κοινότητας, Σάκη Κοσμά-Σιφάκη και εκπροσώπους από την Ορθόδοξη Μητρόπολη του Μεξικού.

Έγινε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο χώρο που βρίσκεται η προτομή του πλοηγού όπου μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν στενοί συγγενείς του (ανίψια).

Σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο ρόλο των Ελλήνων της διασποράς που πάντα είναι σημαντικός και ιδιαίτερα αυτόν που έπαιξαν με τη διάνοιξη της διώρυγας του Παναμά, που άλλαξαν άρδην όχι μόνο τις οικονομικές συνθήκες στις θαλάσσιες συγκοινωνίες αλλά γενικότερα άλλαξαν τις παγκόσμιες κοινωνικές συνθήκες.

Σύντομους χαιρετισμούς απέστειλαν και ο Μητροπολίτης Καρπάθου –Κάσου κ κ Αμβρόσιος, ο Δήμαρχος Κασίων Δημήτρης Ερωτόκριτος, καθώς επίσης και η Αντινομάρχες Δέσποινα Διακοσταυριανού αρμόδια των Δωδεκανησίων της διασποράς.

Είχε συνάντηση ακόμα με το Δήμαρχο της πόλης του Παναμά, Bosco Ricardo Vallarino, στην ειδική αίθουσα του Δημαρχείου τον οποίο και προσκάλεσε να επισκεφθεί τα Δωδεκάνησα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Παναμά, μέσω του Υπουργού Προεδρίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, Ελληνικής καταγωγής, τίμησε τον Έπαρχο για την μέχρι τώρα υπηρεσιακή και πολιτική του πορεία, αποδίδοντάς του τον Χρυσό Σταυρό της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο Έπαρχος περιόδευσε στην πόλη του Παναμά και στο κανάλι που ενώνει τους δύο ωκεανούς, Ειρηνικό και Ατλαντικό, όπου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του. Στην αποστολή συμμετείχε επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Κασιωτών Αμερικής Μιχάλης Ζούλης.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή  αυτής της εικόνας. Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή  αυτής της εικόνας.