Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Στην Κάρπαθο και την Κάσο, ο βουλευτής Στάθης Κουσουρνάς

Την Κάρπαθο και την Κάσο επισκέφτηκε ο Βουλευτής κ. Στάθης Κουσουρνάς το διήμερο 23 και 24 Μαΐου.

Στην Κάρπαθο συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις για τα Ηλειάκεια- οι εκδηλώσεις μνήμης έγιναν παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπ. Εθνικής Άμυνας και των Δημοτικών και Νομαρχιακών αρχών Καρπάθου, Χανίων και Δωδεκανήσου.

Κατά την παραμονή του στην Κάρπαθο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Μιχάλη Ιωαννίδη με τον οποίο συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν την Κάρπαθο. Ο Δήμαρχος ζήτησε μεταξύ άλλων από το Βουλευτή να συμβάλει στην επιτάχυνση της κατασκευής του φράγματος Σχοινιά και στην προετοιμασία της Β’ Φάσεως του έργου.

Με τον έπαρχο Καρπάθου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο είχε τη ευκαιρία να συζητήσει στην Κάρπαθο και στην Κάσο όλα τα εκκρεμή θέματα καθώς και για την προοπτική της επαρχίας ενόψει του προγράμματος «Καλλικράτης». Ο έπαρχος ζήτησε την παρέμβαση του Βουλευτή στο θέμα της επιδοτούμενης Αεροπορικής γραμμής «Αθήνα – Κάρπαθος» το δρομολόγιο της οποίας πολλές φορές ματαιώνεται ή καθυστερεί. Επίσης ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον κ. Τσαγγάρη Μιχάλη, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Υγείας Καρπάθου και την Α’ Γραμματέα της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Καρπάθου κ. Άννα – Μαρία Βασιλαράκη με την οποία επισκέφτηκε χωριά της Καρπάθου και είχε συναντήσεις με πολίτες.

Στην Κάσο με την παρουσία του Έπαρχου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Ερωτόκριτο με τον οποίο είχε αναλυτική συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν την Κάσο. Ο Βουλευτής διαπίστωσε την πρόοδο που υπάρχει στην κατασκευή του λιμανιού αλλά και την μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή των σφαγείων. Ακόμη συναντήθηκε με τον γραμματέα της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Κάσου, κ. Μαστροπαύλο Μανώλη και μέλη της οργάνωσης. Επίσης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με γνωστούς και φίλους και να συζητήσουν την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα. Από τις συζητήσεις διαπιστώθηκε ότι οι πολίτες κατανοούν τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση και δίνουν πίστωση χρόνου, ζητούν όμως παράλληλα φορολογική δικαιοσύνη και τιμωρία όσων ενέχονται σε σκάνδαλα.

Την Τρίτη ο βουλευτής επέστρεψε στην Αθήνα όπου στην ολομέλεια της Βουλής συζητείται το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Καλλικράτης».