Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Αγούδημος: Δικαιώθηκε από την Επιτροπή ενστάσεων για τις άγονες


Του Μηνά Τσαμόπουλου*

Από δραματικές εναλλαγές αποφάσεων και συναισθημάτων χαρακτηρίζεται η υπόθεση της συμμετοχής των εταιρειών του Γεράσιμου Αγούδημου στον μειοδοτικό διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή εκδίκασης ενστάσεων – προσφυγών του μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας μέχρι δώδεκα (12) ετών, έκανε δεκτές τις ενστάσεις που είχε καταθέσει η G.A.Ferries μέσω των τριών μονοβάπορων εταιριών της κατά των αποφάσεων του ΥΕΝ σύμφωνα με τις οποίες είχαν απορριφθεί οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό. Πρόκειται για τα πλοία Ροδάνθη, Μιλένα, Μαρίνα.

Οι τέσσερις προσφορές των τριών ενισταμένων εταιρειών ΙΚΑΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΚΑΣΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΠΑΡΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, συμφερόντων Γεράσιμου Αγούδημου είχαν απορριφθεί από την Επιτροπή διαγωνισμού με το ίδιο αιτιολογικό ότι η θεώρηση του Μετοχολογίου δεν έχει γίνει μέσα στο προβλεπόμενο από τη Διακήρυξη χρονικό όριο.

Όμως, σύμφωνα με το σκεπτικό της Επιτροπής εκδίκασης των ενστάσεων, κακώς αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό οι αιτήσεις από τις θυγατρικές εταιρείες της G.A.Ferries αφού «από καμιά διάταξη Νόμου, ούτε από Νομολογία και ούτε από την προκήρυξη προκύπτει ότι η θεώρηση της ΔΟΥ θα έπρεπε να έχει γίνει το πολύ ένα μήνα πριν από την υποβολή της προσφοράς τους.

Εκ περισσού αναφέρουμε ότι οι εν λόγω εταιρείες ζήτησαν εγγράφως την θεώρηση νέου μετοχολογίου από την αρμόδια ΔΟΥ δηλώνοντας ότι δεν έχουν χάσει το παλαιό και ούτε έχουν εξαντληθεί οι σελίδες του παλαιού και έλαβαν αρνητική απάντηση από την οικεία ΔΟΥ». Αναφέρεται στο σκεπτικό.

*Δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ