Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Έρευνα για μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους της Ga Ferries


Κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί ο πλοιοκτήτης της GA Ferries, Γεράσιμος Αγούδημος, δεν έχει καταβάλλει ακόμα τα δεδουλευμένα στους Έλληνες ναυτικούς των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων του, διέταξε, πριν από λίγες ώρες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Την έρευνα ανέλαβε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία καλείται να εξετάσει και το θέμα του αυτόφωρου και των συλλήψεων τόσο του κ. Αγούδημου όσο και άλλων πλοιοκτητών, οι οποίοι φέρονται να χρωστούν δεδουλευμένα σε Έλληνες ναυτικούς.

Σημειώνεται ότι από την Τρίτη, οι ναυτικοί πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας στα πλοία της GA Ferries «Ροδάνθη» και «Μιλένα», ενώ ακινητοποιημένα, λόγω έλλειψης καυσίμων και βλαβών, είναι ακόμα τα πλοία «Μαρίνα», «Ρομίλντα» και «Δημητρούλα». Το «Ανθή Μαρίνα» τελεί υπό συντηρητική κατάσχεση ξένης τράπεζας.

Σύμφωνα με τον κ. Αγούδημο, που από το βράδυ της Κυριακής νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική, η οικονομική δυσπραγία οφείλεται κατά κύριο λόγο στις οφειλές του ΥΕΝΑΝΠ ύψους 9.000.000 ευρώ.

Το ύψος της οφειλής, που επικαλείται ο εφοπλιστής, αμφισβητεί ο υφυπουργός Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας πως το υπουργείο οφείλει 6.300.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 2.000.000 ευρώ εισπράχθηκαν ήδη, 2.000.000 ευρώ είχαν σταλεί για έγκριση στο υπουργείο Οικονομικών και εντός των επόμενων ωρών θα δοθούν στον κ. Αγούδημο.

Τα υπόλοιπα 2.300.000 θα εκταμιευθούν, εφόσον προσκομισθούν τα απαραίτητα για την είσπραξη δικαιολογητικά, δηλαδή ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.