Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ :"ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ,ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, Κ.Λ..Π,.ΑΛΛΑ, ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ..... ΕΞΗΣ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΑΡΥΣ Ο ....ΠΕΛΕΚΥΣ"...

Της Πόπης Χασιώτη*

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ,
ο ίδιος , ο υπουργός YΕΝΑΝΠ , ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ πως, υπήρξε ανοχή στο θέμα της ακύρωσης δρομολογίων και στίς καθυστερήσεις των πλοιων,μιλώντας με τους φορείς απο ΜΗΛΟ,ΚΑΣΟ,ΚΑΡΠΑΘΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ. και υποσχέθηκε ό,τι απο εδώ και πέρα, αυτό θα αλλάξει και θα τιμωρούνται οι εταιρείες, που δεν εξυπηρετούν τα νησιά, ως οφείλουν.
Ομως, στούς νησιώτες είπε ό,τι δεν μπορεί να καταγγείλει πρός το παρόν, τήν σύμβαση του Γ.ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ.

Δηλαδή ,το γεγονός ό,τι εκτέλεσε, μόνο τα 29 απο τα 48 δρομολόγια, όπως του κατέθεσε με έγγραφα, η έπαρχος Μήλου,κ.Π.ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ, δεν είναι ....αιτία καταγγελίας της σύμβασης.
Και σε αυτό, ο κ.ΥΕΝΑΝΠ είχε έτοιμη απάντηση, λέγοντας πως, δεν υπάρχουν άλλα πλοια
και να πορευτούν οι νησιώτες με αυτα ,που υπάρχουν.
Να υποψιαστώ, ό,τι αυτο είναι ομολογία του αδιεξόδου στήν ακτοπλοία,
γιατί εμένα
κάπως έτσι, μου ακούγεται..
Ελπίζω, μετα από όλα αυτα, κύριε υπουργέ, που, εσείς ο ίδιος τονίσατε, να μην ξαναλάβουμε την απάντηση ό,τι αδικούμε την ακτοπλοία και πως, οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουμε λανθασμένη εικόνα της ακτοπλοίας.
Πάντως, ανεξάρτητα απο τί πιστεύετε ό,τι παρουσιάζουμε οι ναυτιλιακοί συντάκτες η όχι, γεγονός είναι, πως, η ΜΗΛΟΣ προσανατολίζεται σε πραγματοποίηση κινητοποιήσεων,
απο ΔΕΥΤΕΡΑ
και θα προσπαθήσει να βρει νομικό τρόπο, για να καταγγελθεί, η σύμβαση με την G.A FERRIES , ενώ, η ΚΑΣΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ , αν και δεν έμειναν ικανοποίημένοι, οι τοπικοί άρχοντες με όσα άκουσαν, ωστόσο τηρούν μία στάση αναμονής και σε τελική ανάλυση, θα αποφασίσουν σε συσκέψεις, μαζί με όλους τους φορείς στα νησιά τους.

*από την ιστοσελίδα των ναυτιλιακών συντακτών του ΥΕΝΑΝΠ www.peiratikoreportaz.blogspot.com