Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Η συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και τι αποφασίστηκε....

Την 28.04.2009 ημέρα Τετάρτη μετέβησαν στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής οι: Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχάλης Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Κάσου κ. Δημήτρης Ερωτόκριτος, ο Κοινοτάρχης Ολύμπου κ. Κων/νος Τσαμπανάκης, η Δήμαρχος Χάλκης κ. Ελένη Παναγή, η Έπαρχος Μήλου κ. Παναγιώτα Καλογεράκη και ο Έπαρχος Θήρας κ. Χρύσανθος Ρούσσος, προκειμένου να θέσουν για μια ακόμη φορά το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών, εν όψει μάλιστα και της αβέβαιης τουριστικής περιόδου, που ήδη ξεκίνησε.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Αναστάση Παπαληγούρα, τον Υφυπουργό κ. Πάνο Καμένο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Χρήστο Κουρούση και τους Υπαρχηγούς του Λιμενικού Σώματος κ. κ. Μπούσιο και Χονδρονάσιο.

Κατά τα την συνάντηση οι εκπρόσωποι των νησιών μετέφεραν την αγωνία των νησιωτών για τον απαράδεκτο τρόπο που η συγκεκριμένη εταιρεία εκτελεί τα δρομολόγια που της ανατέθηκαν και συγκεκριμένα τα δύο δρομολόγια της γραμμής Πειραιάς – Μήλος – Ηράκλειο – Κάσος – Κάρπαθος – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδος, τα οποία τις περισσότερες φορές ακυρώνονται και όποτε πραγματοποιούνται παρουσιάζονται μεγάλες καθυστερήσεις κλπ και δήλωσαν ότι δεν ανέχονται άλλο την κατάσταση αυτή.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύτηκε ότι :
  • Τα δύο δρομολόγια, που πραγματοποιούνται από Πειραιά μέσω Κυκλάδων προς Δωδεκάνησα, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, όπως εκτελούνται μέχρι σήμερα και μέχρις ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού διαπιστώθηκε, ότι τα δρομολόγια αυτά βελτίωσαν κατά πολύ την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών.
  • Για τα άλλα δύο (2) δρομολόγια Πειραιάς–Κυκλάδες–Ηράκλειο- Δωδεκάνησα) θα επιβληθούν κυρώσεις και θα κηρυχθεί έκπτωτη η Ναυτιλιακή Εταιρεία, που τα ανέλαβε, σε περίπτωση, που ακυρωθούν δρομολόγια, παρουσιαστούν καθυστερήσεις στην αναχώρηση, προσέγγιση κλπ και θα ανατεθεί η υλοποίηση των δρομολογίων σε άλλη εταιρεία, για να αναβαθμιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης με τα Δωδεκάνησα.
  • Το Υπουργείο θα λάβει κάθε μέτρο για το άμεσο «άνοιγμα των πλάνων» των δρομολογίων όλων των πλοίων που προσεγγίζουν τα νησιά, έχοντας την στήριξη όλων των εκπροσώπων των νησιών, που διατύπωσαν το αίτημα αυτό.
  • • Μετά από αυτά, συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η συνάντηση μετά από ένα μήνα για επανεκτιμηθεί η κατάσταση, αφού τηρηθούν τα παραπάνω.


Πειραιάς, 28.04.2009

Ο Έπαρχος Καρπάθου- Κάσου
Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ο Δήμαρχος Κάσου
Η Δήμαρχος Χάλκης
Ο Κοινοτάρχης Ολύμπου Καρπάθου


Ο έπαρχος για την συνάντηση έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στο www.inkarpathos.com