Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Παν.Καμμένος:Τοποθετήθηκε για τα προβλήματα της ακτοπλοϊας



Επί των θεμάτων-προβλημάτων της ακτοπλοϊας τοποθετήθηκε και ο Υφυπουργός Πάνος Καμμένος ο οποίος δήλωσε:

«Όσον αφορά στα θέματα της Λήμνου, νομίζω ότι ικανοποιήθηκαν αρκετά από τα αιτήματα του Επάρχου και του Νομαρχιακού Συμβουλίου όπως είχαν διατυπωθεί, για τον Αη Στράτη. Δηλαδή ο Αη Στράτης είναι σε μία πολύ καλύτερη κατάσταση.

Στη Λήμνο ικανοποιήθηκε το αίτημα να κοπεί το Σίγρι από τα δύο δρομολόγια για να μειωθεί ο χρόνος προσέγγισης. Ουσιαστικά η διαφορά που υπάρχει από τα αιτήματα όλων των φορέων και του Επαρχιακού Συμβουλίου είναι για ένα πλοίο πρόσθετο από το Λαύριο.
Όσον αφορά τώρα στα θέματα Κάσου – Καρπάθου, όπως ξέρετε υπάρχει η σύνδεση με το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ», που είναι το εξπρές και εξυπηρετεί την Ανάφη εντός εννέα ωρών.
Για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι η Ανάφη θα έχει απ΄ ευθείας δρομολόγιο από τον Πειραιά και το πλοίο θα φθάνει μόνο σε εννέα ώρες. Παράλληλα, η Κάσος και η Κάρπαθος εξυπηρετείται όπως δηλώνουν και οι παράγοντες των νησιών και οι πολίτες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Το ίδιο γίνεται με την ανατεθείσα στο ΡΟΔΑΝΘΗ σύνδεση από τον Πειραιά μέσω Μήλου, Ηράκλειου, Σητείας, Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο.
Υπήρξαν σοβαρά προβλήματα τους προηγούμενους μήνες με τη μη εκτέλεση του δρομολογίου του ΡΟΔΑΝΘΗ. Ξέρετε ότι η θέση του Υπουργείου είναι ξεκάθαρη, ότι δεν πρόκειται να γίνει πλέον ανεκτή καμία ακύρωση δρομολογίου για οποιοδήποτε λόγο που οφείλεται στον πλοιοκτήτη και στην εφοπλίστρια εταιρεία.

Το ΡΟΔΑΝΘΗ συνεχίζει να κάνει την ανάθεσή του, ακολουθώντας ακριβώς το πρόγραμμα το οποίο έχει αυτή τη στιγμή προβλεφθεί. Υπάρχει εν εξελίξει ο διαγωνισμός και υπάρχουν ενστάσεις οι οποίες εξετάζονται από την Επιτροπή Ενστάσεων. Θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές και εν συνεχεία θα υπογραφεί η Σύμβαση. Πάντως, δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να σταματήσει και για κανένα λόγο η διασύνδεση της Κάσου και της Καρπάθου μέσω της Μήλου και της Κρήτης, είτε με ανάθεση είτε όταν θα τελειώσει ο διαγωνισμός με τα αποτελέσματα και την υπογραφείσα Σύμβαση>.