Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Νοσοκομείο Ρόδου: Η «ίδια γεύση», όπως πάντα!

«Δραματική» έως «απελπιστική» χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ρόδου αφού καμία βελτίωση δεν σημειώθηκε μέχρι σήμερα, παρά τις δεσμεύσεις, υποσχέσεις και δηλώσεις των πολιτικά ισταμένων του υπουργείου Υγείας.
Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι γιατροί βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδα (που τείνουν να πάρουν τη μορφή μόνιμης κατάστασης) αφού οι ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα καθιστούν δύσκολες ακόμη και τις εγχειρήσεις. Όπως είναι γνωστό, το Νοσοκομείο της Ρόδου δεν έχει φαρμακοποιό και από τις 14 Απριλίου σημειώνονται σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα πρώτης ανάγκης.
Από την άλλη, μετά και την λήξη της επίσχεσης εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις -και κυρίως στα χειρουργεία- αλλά λόγω της κατάστασης που βρίσκεται το Νοσοκομείο της Ρόδου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις, με συνέπεια ακόμη και οι γιατροί να εκφράζουν έντονη ανησυχία για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα βαριά περιστατικά και τα χειρουργεία -λόγω και έλλειψης υλικών.
«Βάλτωσε» το θέμα
των νοσηλευτών
Η υπόθεση της επαναπρόσληψης των 30 νοσηλευτών που είχαν προσληφθεί από τον Δήμο Ροδίων μέσω της «ΡΟΔΩΝ Α.Ε.» παραμένει ‘βαλτωμένη' αφού ουδείς είναι σε θέση να δώσει μία συγκεκριμένη λύση ενώ η πληρωμή τους, αν και εγκρίθηκε τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, όσο και από το δ.σ. της ΤΕΔΚ Δ/σου, δεν έχει προχωρήσει. Ο υφυπουργός Υγείας κ. Γ. Παπαγεωργίου που βρέθηκε στη Ρόδο, δεν έδωσε καμία λύση ενώ ο διοικητής του Νοσοκομείου της Ρόδου κ. Αθανάσιος Κοσσιώρης, πρόκειται να συναντηθεί με το Νομάρχη Δ/σου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη από τον οποίο θα ζητήσει την επαναπρόσληψή τους μέσω της ‘Γαληνός'. «Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις απαιτήσεις του Νοσοκομείου για το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της πρόσληψης των 50 εποχιακών νοσηλευτών. Αυτό, βέβαια, έγκειται στην τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου αλλά εμείς προσπαθούμε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης νοσηλευτών», δήλωσε στη ‘δ' ο διοικητής του ΓΝΡ.
Να σημειωθεί ότι έγιναν τελικά κάποιες κρίσεις πέντε (5) γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι μεταβαίνουν σε Ρόδο, Κάσο, Κάρπαθο και Έμπωνα -με διαδικασίες που απαιτούν 1,5 μήνα. Για το Νοσοκομείο της Ρόδου έγινε κρίση ενός παθολόγου και ενός χειρουργού.